El grup Codorniu ha presentat un ERO (Expedient de Regulació d’Ocupació) per acomiadar 79 treballadors de diverses seus de la firma. Segons ha avançat La Vanguardia i han confirmat fonts sindicals a l’ACN, la gran cavista preveu acomiadar el 25% de tota la plantilla: 43 persones del centre de producció de Sant Sadurní d’Anoia, 10 del celler Raimat de Lleida i 26 de les oficines d’Esplugues de Llobregat. Al mateix temps, la direcció vol traslladar cap a Sant Sadurní els 91 treballadors restants de la secció administrativa d’Esplugues, amb previsió de tancar aquestes oficines. La reestructuració arriba nou mesos després que el fons nord americà Carlyle comprés la majoria d’accions de Codorniu i quan fa menys de dos anys del primer ERO de la firma.
Des del comitè d’empresa han assegurat que l’anunci del nou ERO els ha deixat “en xoc” i atribueixen aquesta reestructuració a “la mala gestió de l’equip directiu sortint”. Després que la companyia justifiqués un ERO de 71 persones el 2017 per l’abandonament de la producció per a marques blanques, el comitè assegura a l’ACN que “es demostra que allò va ser un error”. “Si aquell ERO va ser dur, aquest encara ho serà més”, afegeix el comitè, remarcant que afectarà el 25% dels 317 treballadors de tota la plantilla.

El comitè va rebre la notícia del pla de reestructuració ahir dilluns al migdia i apunten que tot just s’estan organitzant per negociar amb la companyia “i garantir que les sortides dels acomiadats siguin el menys traumàtiques possible”.

FER UN COMENTARI