Codorníu ha notificat, aquest mateix matí, que presentarà un Expedient de Regulació d’Ocupació d’extinció que afectarà 150 treballadors del grup.

Tot i que de moment no s’ha concretat quants treballadors de cada centre estaran afectats, sí que s’especifica que seran 100 treballadors del grup Codorníu SA, format per les empreses que aquest té a Sant Sadurní d’Anoia i a Esplugues, així com Raimat Lleida i el centre Nuviana. També afectarà 50 treballadors més d’altres empreses com LegarisBodegas Bilbainas i Raimat comercial. El que ha transcendit és que el centre Nuviana tancarà i quedarà absorbit per Raimat Lleida.

El comitè d’empresa ha mostrat, en un comunicat, la seva disconformitat amb les mesures adoptades i han anunciat que immediatament es posaran a treballar en la constitució d’una mesa negociadora per minimitzar el màxim el nombre d’afectats per l’ERO i per aconseguir les millors condicions possibles pels treballadors afectats. El grup d’empreses de Codorníu la formen més de 500 treballadors, per la qual cosa, l’ERO que es preveu executar suposarà prescindir de més d’un 20% de la plantilla actual.

FER UN COMENTARI