A poc a poc es van concretant les dades de l’Expedient de Regulació d’Ocupació que Codorníu té previst presentar. Aquest dimarts es van asseure, per primera vegada, els representants dels treballadors i els de l’empresa. La trobada va servir perquè Codorníu presentés la documentació que justifica les causes de l’ERO i per concretar el nombre d’afectats per cada centre.

Si la setmana passada l’empresa va anunciar la intenció de fer una reestructuració del negoci que implicava prescindir d’un centenar de llocs de treball de diferents centres de producció i deixar de produir cava de marques blanques, aquesta setmana ha acotat la xifra d’afectats a 93.

Tal com temien els treballadors, la planta de Sant Sadurní és la que en surt més mal parada, ja que tenen previst acomiadar 45 treballadors dels 209 que hi ha. Es tracta de la xifra més elevada de tots els centres i representa prescindir d’un 21,5% de la plantilla. Aquesta dada era previsible, tenint en compte que a Sant Sadurní al voltant d’un 23% de la producció de cava pertany a marca blanca. Els altres 48 llocs de treball que es perdran seran a Esplugues de Llobregat (20), Nubiana (14), Raimat (7) i Riudabella (7).

En la mateixa reunió, l’empresa va anunciar la intenció de prejubilar el màxim de treballadors possibles a partir dels 58 anys. Antoni Cruces, portaveu de la mesa negociadora, explica que aquests dies els tècnics i advocats de CCOO estan estudiant la documentació presentada per l’empresa i dimarts vinent, en la pròxima reunió, presentaran una contraproposta. El que ha avançat, però, és que intentaran minimitzar al màxim el nombre d’afectats i obtenir per a ells les millors condicions possibles.

FER UN COMENTARI