El Col·legi d’Enginyers de Vilanova ofereix formació per a autònoms

0
923
El Col·legi ofereix per segon any la formació del “Consolida’t”. FOTO: CETIVG

El Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Vilanova i la Geltrú – Alt Penedès/Garraf (CETIVG) duu a terme per segon any consecutiu el programa “Consolida’t” d’assessorament personalitzat per a professionals autònoms amb més de sis mesos d’antiguitat. La formació és 100% subvencionada per la Generalitat i les inscripcions estan limitades a 36 participants.

Amb més opcions d’èxit

Els que hi participin tindran més possibilitats de continuar amb el seu negoci en l’horitzó dels dos anys. En concret, la probabilitat de sobreviure com autònom és de 10,7 punts percentuals més alta, segons l’avaluació del programa “Consolida’t” de 2014 feta per l’Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat.

Segons el director general d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa, Josep Vidal, l’avaluació demostra que “un altre bon resultat és l’efectivitat més gran entre els autònoms i les autònomes que tenen poca antiguitat”. De fet, els tres primers anys d’activitat és el període amb més risc de deixar de ser autònom, de manera que l’assessorament, la formació i l’acompanyament oferts pel programa “es fan més necessaris”.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies manté la dotació del programa en 1,1 milions d’euros, i preveu ajudar al voltant de 600 persones d’arreu de Catalunya. L’inici és previst per a últims de març, i s’ha de finalitzar abans d’acabar l’any, i encara queden places disponibles.

“Consolida’t” s’adreça principalment a treballadors autònoms i a autònoms econòmicament dependents, però tal com informa el degà del CETIVG, Lluís Santiago Sánchez, també poden participar-hi persones donades d’alta al règim d’autònoms i integrades a una societat privada, una comunitat de béns o una SL amb menys de quatre persones contractades i una facturació inferior a 500.000 euros. En cas d’autònoms el negoci dels quals hagi fet fallida, el programa pot fer l’acompanyament en cas que vulguin iniciar un nou projecte empresarial. Finalment, el “Consolida’t” també pot ser un bon punt de partida per als joves inscrits a la Garantia Juvenil i que hagin accedit als ajuts per ser autònoms.

Formació àmplia

El programa ofereix formació en anàlisi del compte de resultats i gestió de la tresoreria; gestió econòmica, jurídica i documental; gestió comercial i atenció al client; gestió del temps, comunicació, networking, coworking, màrqueting, gestió econòmico-financera, diagnosi i estratègies per millorar el finançament.

Les persones interessades poden adreçar-se a CETIVG: cetivg@cetivg.cat, tel. 93 814 57 57 o consultar el web www.cetivg.cat.

FER UN COMENTARI