Comença el curs a Vilanova amb menys alumnes, però una línia més de P3 i una més d’ESO

0
422

El curs escolar 2018/19 ha començat amb 9.355 alumnes matriculats (325 menys que l’any passat), dels quals 6.159 cursen estudis d’infantil i primària i 3.196, de secundària. Malgrat la minva del 3,25%, hi ha una aula més de P3 i una més d’ESO. En concret, es passa de 25 a 26 línies de P3 ja que l’escola Ítaca n’ha perdut una, però la Canigó i la Ginesta l’han guanyat. També la Ginesta ha passat de dues a tres línies de segon de Primària, a causa de l’increment de deu nous matriculats.

Demanda inferior

La regidora d’Educació, Glòria Garcia, explica que els canvis van en funció de la demanda existent, i afirma que el 90% d’alumnes de primària i el 85% de secundària han entrat a la primera opció sol·licitada per les famílies. Val a dir que enguany l’escola Llebetx compleix 50 anys; aquest divendres faran la presentació d’actes previstos, que s’aniran espaiant al llarg de tot el curs

Nou cicle formatiu

Pel que fa a ESO, hi ha una línia més ja que l’institut Joaquim Mir passa a tenir-ne quatre. L’altra novetat dels d’ESO és la incorporació del nou cicle formatiu de grau superior d’automatització i robòtica industrial a l’institut Francesc X. Lluch i Rafecas.

Quant a les llars d’infants municipals, la Baldufa i l’Escateret tenen ara 209 alumnes, i encara resten places disponibles en tots dos casos.

Durant l’estiu l’Ajuntament ha invertit 148.000 euros en obres de millora de les escoles. Entre altres, ha pintat la façana exterior i les baranes d’escala interior de la Llebetx, s’han renovat lavabos de la Margalló i l’Arjau, s’han arranjat els pilars del porxo, marcs de portes i armaris i solucionat goteres a l’Aragai, s’ha arreglat el paviment exterior i construït una llosa formigó a la Sant Jordi, i s’han  reparat baixants, embornals teulada i humitats de la Pompeu Fabra.

FER UN COMENTARI