Aquest dilluns han començat les obres per remodelar l’antic gimnàs municipal i convertir-lo en l’Espai Romanguer, un centre d’atenció diürna per a la gent gran de Canyelles. Es preveu que les obres durin dos mesos i mig.

El centre obrirà de vuit del matí a vuit del vespre, amb possibilitat que els usuaris es quedin la jornada completa de deu hores o bé només mitja. L’Espai Romanguer oferirà diversos serveis que aniran des de l’atenció personal, a l’atenció a les activitats de la vida diària, dinamització sociocultural, fisioteràpia, readaptació funcional i social, manutenció, recuperació d’hàbits d’autonomia, activitats de lleure o atenció sanitària, etc. També hi haurà un servei de transport adaptat per facilitar els desplaçaments per a les persones que viuen lluny del nucli, així com un servei de menjador. El centre disposarà d’una sala polivalent, una sala de dia per estar-hi amb elements audiovisuals i butaques, un menjador, una sala de control de medicació i infermeria, vestidors, una dutxa geriàtrica, una cuina, una zona de fisioteràpia i una aula-taller, entre d’altres.

El nou equipament es construeix a les instal·lacions de l’antic gimnàs municipal, a l’edifici del Casal, i la inversió que s’hi farà serà de 103.000 euros aportats per la Diputació de Barcelona. L’Espai Romanguer el gestionarà una empresa especialitzada en el sector de l’assistència després d’un procediment negociat en resultar desert el concurs públic obert previ.

Per l’alcaldessa, Rosa Huguet, el centre de dia és  un dels grans reptes que Canyelles aborda i “suposa un salt qualitatiu molt important per a l’atenció d’aquest col·lectiu que representa el 14% de la població de Canyelles”, conclou.

FER UN COMENTARI