Comença la temporada de platges que endurirà l’accés rodat a la façana marítima de Vilanova

0
1569

Vilanova va estrenar el passat cap de setmana la temporada de platges, coincidint amb el Primer de Maig. La temporada s’allargarà fins al diumenge 24 de setembre i l’Ajuntament hi destinarà 615.000 euros, quasi 70.000 més que l’any passat. Així, el passat cap de setmana ja hi havia oberts els xiringuitos, es podien llogar tendals i hamaques a la sorra; hi ha oberts lavabos i vestidors, les dutxes i rentapeus ja funcionen i es fa recollida de brossa i de papereres.

El regidor de Serveis Viaris i Mobilitat de l’Ajuntament, Joan Giribet, ha manifestat la voluntat municipal d’introduir millores en la senyalització i als accessos a la platja, i es crearan punts de recollida selectiva de brossa en rebuig, vidre i envasos, a més de nous contenidors per completar la recollida de les cinc fraccions a les passarel·les d’accés.

Dutxes a Aiguadolç
A la platja d’Aiguadolç se la dotarà de servei de dutxa, rentapeus i de passarel·les d’accés fins vora el mar. A més, a la platja de l’Ibersol es canviarà la plataforma metàl·lica que hi havia a l’accés principal per una de fusta i es completaran les passarel·les existents creant circuits en forma d’Y respecte de l’espigó i el passeig.

Socorristes segons l’època
L’horari de vigilància dels socorristes al llarg dels quasi cinc quilòmetres de platja de Vilanova es modificarà, segons l’època. Així, fins al 31 de maig és pretemporada, amb servei d’11 del matí a 6 de la tarda a la platja de Ribes Roges; l’1 al 30 de juny i del 28 d’agost a l’11 de setembre serà temporada baixa i hi haurà vigilància en el mateix horari a les platges del Far, de Ribes Roges, d’Adarró, la República, Sant Gervasi, Aiguadolç i d’Ibersol. I en temporada alta, de l’1 de juliol al 27 d’agost hi haurà socorristes d’11 a 2 /4 de 8 de la tarda cada dia, i els caps de setmana i festius del 16 de juliol al 19 d’agost a les platges de Ribes Roges, Adarró i República, Sant Gervasi i Aiguadolç i Ibersol serà d’11 a 8.

També l’Ajuntament adequarà els punts alts on es col·loquen els socorristes a primera línia de mar, la senyalització de banderes que indiquen l’estat de les platges estarà visible en aquests punts i s’instal·larà una caseta nova de socorrisme a la platja de Sant Gervasi, prop de l’espigó, de manera que també doni servei a la platja d’Aiguadolç.

Menys cotxes a la platja
Quant als accessos a la zona marítima, l’Ajuntament començarà a implantar aquest estiu el Pla de Mobilitat pel que fa a la restricció de trànsit a la façana litoral. Als caps de setmana de juliol i agost es crearà una zona verda d’estacionament a Ribes Roges (per als residents al barri serà gratuït, per a la resta de vilanovins costarà un màxim de 2 euros al dia i per als visitants tindrà un preu similar a la zona blava) i es limitarà la velocitat a tot el barri de Mar a un màxim de 30 km/h. Segons Giribet “la zona verda actuarà com a element de dissuasió per als vehicles que col·lapsaven el passeig a la cerca d’un aparcament gratuït per l’interior del barri de Ribes Roges”. L’alternativa gratuïta, però, no hi serà fins l’any que ve, quan l’Ajuntament preveu habilitar un aparcament a la ronda Europa que connecti amb la façana marítima amb autobusos llançadora.

Quant a la zona blava, durant el mes de maig només funciona els caps de setmana al passeig de Ribes Roges i Adarró, passeig Marítim, passeig del Carme i Dic de Ponent; a partir de l’1 de juny i fins al 31 d’agost estarà operativa cada dia. Els residents a Vilanova amb targeta identificativa tindran una tarifa reduïda de 2 euros al dia.

FER UN COMENTARI