Comença una campanya de micromecenatge per restaurar el Drac del Nona de Vilanova

0
326
El Drac del Nona va ballar fins al 1991.

Demà dijous, 22 de juliol, comença una campanya de micromecenatge per recuperar i restaurar el Drac del Nona de Vilanova i la Geltrú. Els impulsors de la iniciativa són la colla de portants del Drac de Vilanova i la Geltrú i es farà a través de la plataforma Tot suma.

El Drac del Nona va sortir i ballar entre 1982 i 1991 i ara, després de 30 anys parat, la colla de portants s’ha proposat recuperar-lo. Per fer-ho, però,  cal una restauració costosa perquè excepte l’estructura, la resta de materials estan molt deteriorats. Per fer front a la despesa, la colla del Drac de Vilanova i la Geltrú ha demanat una subvenció al Departament de Cultura. Això no obstant, i seguint l’esperit de la subscripció popular que ja el 1939 va permetre recuperar el drac perdut per la Guerra, obre la campanya de micromecenatge per demanar la col·laboració de la ciutadania per poder finançar l’altra meitat de la despesa.

Com que es preveu que la restauració trigui uns mesos, la intenció de la colla és que Vilanova pugui tornar a veure el Drac del Nona restaurat a la Festa Major del 2022, coincidint, a més, amb el 40è aniversari de la seva estrena.

El drac va ser construït el 1982 pel Josep Cardona “Nona”, reconegut creador de gegants i figures de Mataró, i es va concebre com a rèplica de la figura que s’utilitzava fins al moment (dipositada actualment al Museu Balaguer). Es va estrenar a la Festa Major del 1982 i fins al 1990 va tenir força activitat. Però la figura es va deteriorar ràpidament i el 1991 es va canviar pel drac actual.

 

FER UN COMENTARI