La setmana passada es van iniciar els treballs de construcció de l’esperada rotonda de Codorniu, a la carretera BV-2244, una demanda històrica del municipi que ha de permetre millorar la seguretat i la regulació del trànsit en una intersecció molt perillosa que no disposa de carril central per facilitar els girs a l’esquerra.

Les obres arrenquen amb més d’un any d’endarreriment i la previsió és que puguin executar-se en un termini màxim de quatre mesos. La intenció és que la circulació per aquesta via es mantingui amb normalitat i sense talls ni desviacions significatives durant el temps que es prolongui aquesta intervenció.

L’actuació, impulsada pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, compta amb un pressupost de 343.000 euros i permetrà millorar la seguretat i la canalització de trànsit en un encreuament des d’on s’accedeix al nucli urbà, al cementiri i a Can Codorniu. La calçada anular tindrà dos carrils amb una amplada de 8 m, amb un voral interior de 0,5 m i una vorera de 2 m al costat que ha de donar continuïtat a l’itinerari de vianants que diàriament creuen el cinturó de ronda.

Aquesta va ser una de les principals demandes que l’Ajuntament va traslladar als responsables de la Generalitat per tal que la rotonda no només tingués en compte els vehicles que hi circulen sinó també les desenes de veïns que passen cada dia a peu per aquest indret. Als vespres aquesta zona de pas quedarà il·luminada per tal d’afavorir la seguretat, especialment dels vianants.

FER UN COMENTARI