Aquesta setmana la Diputació de Barcelona ha començat els treballs d’eixamplament i millora de les cunetes de 252 quilòmetres de carreteres de la seva titularitat i que serviran per fer passar també la infraestructura per a la fibra òptica. Es calcula que abans d’acabar els 55 municipis de la demarcació que formen part d’aquest projecte ja puguin desplegar la banda ampla.

De la vegueria se’n beneficiaran nou municipis: Font-rubí, Les Cabanyes (les obres en aquesta via ja han començat), Sant Llorenç d’Hortons, Santa Fe del Penedès, Torrelavit, Vilobí del Penedès, Cabrera d’Anoia, Sant Pere de Ribes i Sitges. En total seran uns 29 km.

El projecte l’impulsa la Diputació de Barcelona i de la gestió de la xarxa de fibra òptica se’n farà càrrec el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat (CTTI). Amb un pressupost total de 18.899.161,33 euros, la primera fase d’aquest projecte es realitza a les zones de la demarcació on actualment no hi ha cap xarxa d’accés a la fibra òptica o només n’hi ha una, però s’hi pot actuar per millorar la competitivitat.

A l’Alt Penedès la inversió serà d’1.670.626,76 euros, s’intervindrà en 20,9 km de carreteres i es farà arribar la banda ampla a 7.794 habitants. Al Garraf se’n podran beneficiar 29.039 veïns de Sitges i Sant Pere de Ribes gràcies a la connexió de 6,4 km amb un pressupost de 358.892,78 euros.

Segons s’explica des de la Diputació de Barcelona, el desplegament de la fibra òptica és un dels projectes estratègics d’aquest mandat i té per objectiu promoure que tota la ciutadania tingui accés als serveis de banda ampla. Per fer-ho possible aprofiten els projectes ja planificats com a obra ordinària de conservació i millora de la seguretat a les carreteres per incorporar la infraestructura per a la fibra òptica dins de la cuneta de formigó. Es preveu que un cop finalitzada aquesta primera fase, el projecte es vagi ampliant amb actuacions a més carreteres.

FER UN COMENTARI