Comencen les proves del nou pou del barri de l’Esplai de la Bisbal

0
492
AJUNTAMENT DE L'ESPLAI

L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha informat que aquesta setmana ja s’han iniciat les proves per posar en funcionament el nou pou del barri de l’Esplai, situat al carrer Joan Miró. Aquest punt de captació d’aigües hauria de “posar fi a les problemàtiques i talls en el subministrament d’aigua per insuficiència de cabal”, segons apuntava l’alcaldessa de la Bisbal, Agnès Ferré.

El passat 22 de juliol Ferré va signar un decret d’alcaldia el passat 22 de juliol per autoritzar l’empresa concessionària del servei d’abastament d’aigua, FCC Aqualia SA, a iniciar les proves, que compleixen amb les característiques i les condicions del punt d’abastament establertes a l’autorització de la concessió per part de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), i inclouen la desinfecció de la canonada de transport d’aigua i les accions pertinents per a la potabilització de l’aigua. Durant l’execució d’aquestes accions, s’abocarà a la riera l’aigua extreta del pou, acció que en teoria no ha de suposar “cap risc per a la salut ni per a l’ecosistema”.

Les proves s’havien d’iniciar mesos enrere, però la pandèmia de la covid-19 n’ha endarrerit la posada en marxa fins ara. Una vegada s’hagin fet les proves es realitzarà l’adscripció del pou al servei de la xarxa d’abastament d’aigua potable.

FER UN COMENTARI