Comencen obres del parc comercial Masia d’en Barreres

0
512

Si tot va sobre el previst, els primers establiments podrien obrir portes a l’estiu de l’any que ve

Les obres de construcció del parc comercial Masia d’en Barreres, a Vilanova i la Geltrú, ja han començat. El mes passat Cel Obert, l’empresa promotora de la iniciativa, va rebre l’autorització de la Direcció General de Comerç de la Generalitat, i paral·lelament l’Ajuntament començava a atorgar les corresponents llicències de construcció.

El futur parc comercial tindrà 19.000 m2 i estarà situat en tot el sector que ocupava la cimentera Griffi i el polígon gairebé en desús del darrere, a tocar dels antics cinemes Vila Lauren. Com que Vilanova és una ciutat de més de 50.000 habitants, el pla comercial permet instal·lar-hi naus més grans que les de polígons comercials de municipis veïns i, segons ha avançat el regidor de Promoció Econòmica de la ciutat, Jordi Medina, el promotor ja compta amb grans empreses i marques que han confirmat la seva presència al parc.

Remodelació de l’avinguda Vilafranca

Com que l’objectiu del parc comercial és esdevenir un pol d’atracció comercial per a tota la comarca i la resta de la vegueria, es construirà un accés directe des de la C-31 i un altre des de la C-15, mentre que per millorar l’accés a la zona dels veïns i veïnes de Vilanova l’Ajuntament preveu reformar l’avinguda Vilafranca. Justament, dijous passat una part de l’equip de govern es va reunir amb l’associació de veïns del barri del Tacó per presentar-los el projecte de remodelació. Tal com indica el regidor de Promoció Econòmica, la proposta d’intervenció del govern està en sintonia amb les necessitats i els requeriments dels veïns per la qual cosa les obres tiraran endavant. “La idea és pacificar l’avinguda de Vilafranca, ampliant voreres i fent-les més accessibles, facilitar el desplaçament de vianants i bicicletes, i incrementar les zones d’arbrat i ombra”, explica Medina. A banda d’aquesta intervenció urbanística, es preveu millorar el transport públic per connectar la ciutat amb el parc comercial, per reduir el volum de trànsit a la zona, i fer que l’entrada principal al centre sigui per la ronda d’Europa, per evitar un increment de trànsit a l’avinguda de Vilafranca.

Tenint en compte que ja s’han començat a atorgar les primeres llicències d’obra, el regidor Jordi Medina apunta que a l’estiu del 2022 el parc comercial Masia d’en Barreres podria entrar en funcionament. La promotora de l’obra calcula que la inversió per tirar endavant aquestes instal·lacions rondarà els 75 milions d’euros i que quan estigui en ple rendiment pot arribar a crear 600 llocs de feina.

Respecte a les sales multicine, a tocar del futur parc comercial i rebatejades amb el nom de Nova Center, el regidor ha explicat que les obres que l’empresa promotora (Titan Properties Socimi) tenia previst tirar endavant ja s’han fet, però l’obertura resta congelada a l’espera de com evolucioni la pandèmia.

Horaris comercials

El futur parc comercial del Garraf tindrà llicència per obrir caps de setmana i festius. Justament, la setmana passada el govern local de Vilanova i la Geltrú feia saber que havia encomanat un estudi per valorar la viabilitat d’obrir tots els comerços de la ciutat en festius.

El regidor de Promoció Econòmica insisteix que aquest estudi servirà per prendre decisions amb coneixement de causa i que l’Ajuntament no té gens de pressa per tirar endavant aquesta mesura. Amb tot, explica que obrir els festius és una mesura que probablement interessaria molt a les grans marques establertes a la rambla Principal i voltants: “no podem permetre’ns que marxin perquè seria la mort comercial del centre” i que també tindria sentit per al futur supermercat de la Collada. “Cal buscar l’equilibri entre desenvolupament econòmic de tota la ciutat i els serveis que s’ofereixen a la ciutadania”, comentava. L’estudi es preveu que estigui enllestit abans de tres mesos i que al setembre es pugui començar a debatre.

FER UN COMENTARI