Aquesta setmana han començat les obres de construcció del nou institut de la Girada. Es tracta d’una obra molt necessària i esperada. I és que, el centre fa tres anys que imparteix classes en mòduls prefabricats.

La Generalitat ha adjudicat els treballs per un import de 6’3 milions d’euros (amb IVA inclòs) a l’empresa COPISA, amb un termini d’execució d’un any i tres mesos. La previsió és que el nou edifici estigui totalment enllestit el juny de 2018, moment en què es realitzarà el trasllat de tot l’equipament dels mòduls al nou institut. A l’estiu del mateix 2018 es procedirà a desmuntar els mòduls i en els terrenys que deixaran lliure s’hi construiran dues pistes esportives. La idea és que el curs 2018/2019 els alumnes puguin començar el curs a les instal·lacions definitives.

El projecte està planificat perquè tingui capacitat per acollir tres línies d’ESO i dues de batxillerat. Segons els plànols, que es poden consultar a la web del centre, l’edifici comptarà amb una superfície construïda de 4.600 m2 i estarà dividit en tres plantes: planta baixa, primera i segona planta. A part de les aules convencionals, l’equipament contempla aules específiques per a música, dibuix i tecnologia, una biblioteca, un laboratori, un gimnàs, una cafeteria i menjador.

L’Institut de la Girada va iniciar la seva activitat el curs 2014-2015 amb 50 alumnes i vuit professors. Actualment el centre compta amb gairebé 200 alumnes escolaritzats a 1r, 2n i 3r d’ESO i amb una vintena de docents.

FER UN COMENTARI