Ahir dimarts van començar les obres de reparació del pas sobre la via del tren ubicat just al límit entre els municipis de Calafell i de Cunit. Una passarel·la que des de fa anys presenta un deteriorament important que mou moltes persones a travessar les vies, en un tram en què s’han produït nombrosos atropellaments.

Davant la falta de reacció d’Adif a les insistents queixes, ambdós ajuntaments van considerar que assumir les obres era la forma més ràpida de resoldre el problema. És per això que en finançaran el seu cost, 28.556 euros, a parts iguals. 

No obstant això, els dos ajuntaments han hagut de fer front a un últim escull. Adif al·legava que les obres comportaven un risc per al trànsit ferroviari i exigien mesures de seguretat adicionals, valorades en 14.000 euros. La solució ha estat fer coincidir les obres amb un manteniment de la catenària, que es fa a les nits perquè no hi circulen trens de passatgers. D’aquesta manera han aconseguit estalviar-se una despesa innecessària i que feia pujar pràcticament el 50% el cost que tenia l’obra.

El regidor d’Urbanisme de Calafell, Miguel Ángel Perín, ha denunciat “que Adif no faci front a les seves obligacions per mantenir la seguretat d’instal·lacions que són seves i que, quan els ajuntaments ho assumim per protegir els ciutadans, a sobre no hi hagi facilitats”.

 

 

 

FER UN COMENTARI