El Comitè d’empresa del Ricard Fortuny tem quedar-se sense cures pal·liatives i rehabilitacions

0
4013

El Comitè d’empresa del Centre Ricard Fortuny està en estat d’alerta. S’ha assabentat –perquè ningú li ho ha explicat oficialment– que hi ha en marxa una fusió entre el Consorci Sociosanitari del Garraf i l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, i que n’han exclòs el Ricard Fortuny. Per formar-ne part, un dels dos membres que formen part del Consorci vilafranquí (l’Ajuntament i el Consorci de Salut i Social de Catalunya) ho ha de demanar, però ningú ho ha fet. I la conseqüència que creuen que se’n pot derivar, d’aquesta exclusió, és que el Ricard Fortuny acabi perdent la seva activitat sanitària i es converteixi “només” en residència.

De llits residencials, a l’Alt Penedès, en falten, però a hores d’ara el Ricard Fortuny és l’únic equipament de la comarca que fa rehabilitacions, cures pal·liatives i convalescències, i si aquests serveis es traslladessin al Garraf (a l’hospital de Sant Antoni o als Camils), els habitants de l’Alt Penedès s’hi haurien de traslladar.

El personal, intranquil
El malestar generat entre els treballadors i treballadores del Ricard Fortuny és notable. El comitè d’empresa està unànimement d’acord en formar part de la fusió, i l’assemblea de treballadors celebrada recentment també s’ha manifestat en aquest sentit.

Manca d’informació
Una de les seves denúncies és la manca de transparència amb què s’està gestionant l’afer, que els fa recelar. A iniciativa pròpia, representants del comitè s’han entrevistat amb l’alcalde Pere Regull, que els ha argumentat que l’Ajuntament no vol perdre capacitat de gestió del Ricard Fortuny; que és l’únic dels quatre equipaments amb beneficis, i que no vol que el deute dels altres l’arrossegui. Però el comitè d’empresa del Garraf va informar el del Ricard Fortuny que el CatSalut té intenció de condonar els deutes, i la seva por és que si la Generalitat injecta diners al nou Consorci, la conseqüència lògica sigui que que el CatSalut no li acabi renovant l’activitat sanitària i la traslladi al grup fusionat.

FER UN COMENTARI