Comprar sense plàstics tindrà premi a Vilafranca

0
1078
El regidor de Promoció Econòmica i Comerç, Joan Manel Montfort, i la regidora de Medi Ambient, Lourdes Sànchez. // FOTO: LA FURA

La segona fase de la campanya Adeu plàstics, promoguda per l’Ajuntament de Vilafranca i que es va iniciar a la primavera d’aquest any, es durà a terme durant els mesos de novembre i desembre. La campanya, que inclou tallers, activitats, punts d’informació i una exposició té per objectiu aconseguir que els consumidors dels comerços vilafranquins deixin d’utilitzar plàstics d’un sol ús i s’acostumin a fer servir bosses i recipients amb una vida útil llarga.

El regidor de Promoció Econòmica i Comerç, Joan Manel Montfort, explicava que aquesta campanya s’enfocarà sobretot als comerços a granel: “som un Ajuntament compromès amb la sostenibilitat i el medi ambient, i creiem que és important evitar el llençament de plàstics i fomentar la sensibilització per tal que tots substituïm els plàstics d’un sol ús per materials que s’han fer servir tota la vida, com les ampolles de vidre i les bosses reutilitzables en els comerços a granel”.

Actualment ja hi ha 74 establiments de tot Vilafranca que s’han adherit a la campanya i fomenten l’ús de recipients i envasos reutilitzables entre la seva clientela. Ara, la campanya mirarà d’estendre’s a més comerços sedentaris i a les parades dels mercats del Centre i de la Pelegrina, que aniran identificats amb un adhesiu on es llegeix “Jo dic adeu plàstics! Prevenim els residus, pensem en el futur!”.

La regidora de Medi Ambient, Lourdes Sánchez, afegia que en aquesta fase es premiarà als compradors que portin les seves pròpies bosses i envasos de casa: “volem eliminar les bosses de plàstic lleuger d’un sol ús, i per això entre el 16 de novembre i el 5 de desembre oferirem bosses de compra a granel reutilitzables”. Així, per cada compra amb un import mínim de 5 euros de totes aquelles persones que duguin bosses i envasos de casa, els comerços aportaran un tiquet de la campanya. Quan els compradors aconsegueixin quatre tiquets podran bescanviar-los als mateixos comerços o als punts d’informació de la campanya per dues bosses reutilitzables.

Sànchez afirmava que la conscienciació dels usuaris és essencial: “cada any generem 600 milions de tones de plàstic que majortàriament acaben al mar, i hem augmentat els residus plàstics un 90% en comparació amb els anys noranta. És important fer el canvi pel món, la ciutadania i l’ecosistema”.

Entre les activitats d’aquesta segona fase de la campanya hi ha un taller de llaminadures saludables i uns tallers de decoracions de Nadal lliures de plàstic dirigides als infants, entre altres. Tota la informació de l’agenda i els actes de la campanya es poden consultar a la pàgina web vilafranca.cat i també a la nostra agenda.

FER UN COMENTARI