Concentració del personal de Sheet-Pack Santa Oliva per demanar la dimissió de la direcció

0
1158

Una vintena de treballadors de l’empresa Sheet-Pack, ubicada al polígon de l’Albornar, s’han concentrat aquest dilluns davant les instal·lacions de la companyia per demanar la dimissió de la direcció. Segons han explicat els empleats, l’empresa es troba en concurs voluntari de creditors a causa dels seus deutes “milionaris” i pendent que el jutjat mercantil de Tarragona decideixi quin grup empresarial l’absorbeix. Afirmen que a finals del 2019 una empresa gironina va fer una aportació inicial, que li donaria cert avantatge respecte altres interessats. Els empleats lamenten que aquesta empresa voldria mantenir la direcció actual que, a parer dels treballadors, ha comès errors en la gestió i que han portat Sheet-Pack al límit de la desaparició.

Sheet-Pack és una empresa familiar que des de fa més de 30 anys es dedica a l’extrusió de plàstics, un procés que permet obtenir plàstics com a matèria prima per a altres usos, com ara l’alimentari. Els treballadors denuncien que en els darrers dos anys hi ha hagut 35 acomiadaments, reducció de personal procedent d’empreses de treball temporal i uns 25 accidents laborals, algun dels quals “molt greus”, ha indicat Patricia Fuentes, representant dels treballadors. Segons Fuentes, la firma gironina hauria presentat un pla pel qual es voldria reduir la plantilla de 38 a 30 persones i es mantindria la direcció actual un mínim de dos anys.

Val a dir que no tot el personal de l’empresa opina igual. Sandra Carmona, que treballa al departament de Recursos Humans de la firma, explica que el conflicte parteix del fet que un dels dos socis de l’empresa no va estar d’acord a fer l’ampliació de capital que s’havia acordat per poder ampliar la producció amb una tercera línia, que en dos anys ha de permetre doblar la producció. Aleshores es va fer un concurs de creditors per unitat productiva, és a dir, fer un canvi de nom de l’empresa, amb nous socis, i poder mantenir la producció i el personal amb continuïtat, i sense deixar de pagar nòmines. Carmona afirma que la direcció ha garantit que hi segueixin treballant els 38 treballadors i també assegura que un cop fet el traspàs, la gerència canviarà de mans

Quant als accidents laborals, Carmona admet que n’hi ha hagut però també afirma que es deu al fet que hi ha personal que no vol complir amb la normativa de seguretat. Finalment, es lamenta que un 27% dels treballadors (9 persones, de 38 en total) són baixa laboral, fet que ha obligat a cobrir els seus llocs de treball mitjançant empreses de treball temporal, i això suposa un sobrecost important per a l’empresa.

Yolanda Mañà, adjunta de direcció, corrobora que el personal està dividit, i ratifica també que és gràcies a aquesta empresa gironina que s’ha pogut mantenir la producció en l’impàs del concurs de creditors que hi ha en marxa i garantir la continuitat de la cartera de clients i el sou dels treballadors.

FER UN COMENTARI