Condemnat per prevaricació l’exalcalde de la Bisbal, Josep M. Puigibet

0
708

El Jutjat Penal de Tarragona ha condemnat per prevaricació l’exalcalde de la Bisbal del Penedès, Josep Maria Puigibet (ERC), amb una pena de quatre anys, quatre mesos i quinze dies d’inhabilitació per al càrrec públic. Al 2012 els regidors de CiU van presentar querella contra l’aleshores alcalde per no donar-nos còpia de les actes de les Juntes de govern local des del 2007 i per signar un Decret de 9 d’agost de 2011 contrari a la llei perquè no els les donessin.

La sentència no és ferma, ja que el penat pot apel·lar a l’Audiència Provincial, i la condemna no es farà efectiva fins que la mateixa sigui ferma. La condemna és per prevaricació administrativa perquè tot i coneixent que estava cometent una il·legalitat, va decidir seguir obstruint el dret de l’oposició a tenir la informació pública.

La sentència qualifica com a “una actuación de ilegalidad palmaria, patente, evidente, esperpéntica y grosera” l’actuació de Puigibet. CiU també havia demanat auxili a la Sindicatura de Greuges de Catalunya, però aquesta no se’n va sortir, raó per la qual es va presentar la querella, i a partir d’aquell moment sí que es van començar a enviar les actes noves (no les de 2007 a 2012). El judici es va celebrar el 2 de maig de 2019 i la sentència és d’aquest mes de juny.

Actualment, al el PdeCAT al govern local, les actes es pengen directament al portal de transparència del web de l’Ajuntament.

FER UN COMENTARI