Condemnat a sis mesos de presó i 2.000 euros de multa per pintar “nazi” a casa d’un regidor de PxC del Vendrell

0
680

El jutjat penal número 3 de Tarragona ha condemnat el baixpenedesenc Manuel Casado a sis mesos de presó, a pagar una multa de 2.000 euros i a pagar les costes processals per haver fet una pintada durant la reunió que van mantenir el 23 d’abril de 2016 a l’hotel termaeuropa de Coma-ruga els partits PxC, España 2000 i Partit per la Llibertat, per fusionar-se i crear la nova marca Respeto.

La CGT, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme Baix Penedès i altres col·lectius es van concentrar aquell dia davant l’hotel per a mostrar el seu rebuig a les diferents organitzacions feixistes. Un cop es va dissoldre la concentració, havia aparegut a la porta de casa el regidor de PxC al Vendrell August Armengol una pintada amb la paraula “nazi”, i va acusar quatre joves presents a la manifestació.

Durant el judici, un agent dels Mossos d’Esquadra va declarar que va ser Casado l’autor de la pintada, que es trobava a 50 cm d’ell i que va poder sentir el soroll de l’esprai. Des de la Federació Comarcal de la CGT s’assegura que aquest testimoniatge és fals ja que en cap moment hi hauria hagut un mosso tan a prop. La CGT denuncia que el Jutjat de Tarragona “ha retorçat l’article 510.2a) del Codi Penal de tal manera que l’aplica a un antifeixista” el delicte d’odi, concebut per protegir els col·lectius més vulnerables, quan consideren que ha estat el mateix Armengol qui ha mostrat en infinitat d’ocasions odi en contra seu.

En aquest cas, Armengol sol·licitava dos anys de presó i una multa de 4.500 euros pels delictes d’odi i de danys, així com l’abonament de les despeses per eliminar la pintada, 240 euros.

FER UN COMENTARI