Conèixer l’origen del peix i el marisc de Vilanova a través de l’etiqueta

0
827

A partir d’aquesta setmana les barques de la Confraria de Vilanova han començat a provar un nou sistema d’etiquetatge del peix i marisc, que permet saber-ne el nom, on ha estat pescat i qui l’ha pescat. Totes les captures amb un pes superior als 250 grams portaran una etiqueta identificadora amb un codi QR que mostrarà el nom de l’espècie, el calador on s’ha pescat, quina embarcació l’ha capturat i també informació nutricional, gastronòmica i fins i tot propostes de maridatges.

La presentació de les noves etiquetes es va fer divendres passat al Pòsit de Pescadors. El director general de Pesca, Sergi Tudela, va explicar que aquesta és una aposta de futur que “va en la línia de valoritzar el producte i millorar-ne la comercialització”. Per a Tudela, la manera de conservar el model català de pesca, amb la previsió de disminució de les captures, “ha de ser vendre millor”.

L’alcaldessa Neus Lloveras també va incidir en la necessitat de millorar la comercialització del peix i del marisc: “el peix de Vilanova és excepcional i hem de saber vendre’l millor, en tots els sentits”.

Pel Patró Major de la Confraria, Jaume Carnicer, “l’objectiu és fidelitzar els clients que volen menjar peix de Vilanova, que tinguin la certesa i la seguretat de menjar el que han demanat, que les persones no se sentin enganyades”.

El projecte s’ha desenvolupat amb el finançament de la Unió Europea, i ha comptat amb el suport tècnic de l’Ajuntament.

FER UN COMENTARI