Quan una bona part de les persones amb les quals dus a terme tallers d’estimulació cognitiva i emocional amb l’objectiu d’aconseguir una millor qualitat de vida durant l’envelliment et comenten que de vegades no entenen què els passa pel cap als seus fills i nets; quan comparteixen amb tu que no acaben de comprendre els temps en què vivim; quan et manifesten la seva impotència per no poder seguir el ritme diari que els marca la societat, tan a nivell físic com mental… et planteges si potser caldria idear alguna eina de treball per intentar que aquestes generacions que arriben al final del seu recorregut vital amb ganes d’integrar-se i de ser part activa de la societat puguin arribar a assolir el seu objectiu des de l’espontaneïtat i la curiositat.
El primer en el que penses quan t’arriba una demanda com aquesta és en com fer-ho per connectar èpoques històriques tan diferents amb naturalitat i fluïdesa. De seguida t’adones que cal que existeixi una persona que faci d’enllaç i que intenti mostrar a aquests veterans quin bullit de fets i fenòmens presideixen el dia a dia actual, tenint, però, molt present i coneixent mínimament en quin context van créixer ells.
El segon que se t’acut és que cal utilitzar un llenguatge comú a través del qual sigui possible comunicar i, per tant, fer visibles i entenedors alguns dels trets més significatius d’aquest segle XXI, de manera que puguin veure amb més claredat en què es basa el present en què tots plegats convivim. Afortunadament, avui dia els recursos de què disposem per poder exemplificar com són i com funcionen les coses són rics i variats: escrits, verbals, audiovisuals, artístics, periodístics… Un cúmul de material que ens pot ajudar a fer el primer pas vers la integració.
I finalment el procés culmina amb un tercer element que consisteix a parar atenció en el màxim número possible d’esdeveniments positius que ocorrin perquè, tot i que els mitjans de comunicació convencionals puguin mostrar una tendència a fer-nos arribar notícies sobre allò negatiu, el cert és que, com sempre, hi ha de tot. I és així com acabem comptant amb una tècnica de treball intergeneracional tan interessant com és la “connexió amb la realitat”.
[…] https://lafurapenedes.cat/connectant-generacions/ […]