Connexió amb fibra òptica a través de la C-32 a tot el Garraf i Baix Penedès

0
1085
Jordi Puigneró i Neus Lloveras, divendres a Neàpolis.

El conseller de Polítiques Digitals de la Generalitat, Jordi Puigneró, va ser divendres a Vilanova per presentar el projecte d’estesa del cablejat de fibra òptica pel Garraf i Baix Penedès seguint el traçat de l’autopista C-32. Un projecte que s’ha de convertir en realitat al llarg de 2019 i 2020, el primer any amb l’arribada de les xarxes digitals al Garraf i el segon, al Baix Penedès, amb una inversió d’un milió d’euros.

La fibra òptica hi arribarà procedent del Baix Llobregat, en el marc del desplegament que l’administració catalana està fent per totes les capitals de comarca: al 2019 s’estendrà una primera fase, de 26,7 quilòmetres de cablejat fins a Vilanova, connectant també Sant Pere de Ribes i Sitges, i al 2020 s’allargarà fins al Vendrell (28,4 quilòmetres més), incloent-hi Calafell, Cunit i Cubelles.

Puigneró considera que la connectivitat és “segurament una de les polítiques socials més importants del segle XXI perquè permet el desenvolupament laboral, permet donar millor servei als ciutadans i permet donar més qualitat de vida”. També ha recordat que la fibra òptica ja va arribar a Vilanova fa dos anys, quan es va fer la connexió dels 17 municipis que uneix l’Eix Diagonal entre Igualada i la capital del Garraf, de manera que quan s’enllesteixi la nova canalització de la C-32, a la ciutat hi arribarà la fibra òptica per dos accessos diferents.

L’alcaldessa Neus Lloveras va destacar la “continuïtat en el projecte de país” que hi ha entre la connexió de la C-15 i actual de la C-32, però no va deixar l’oportunitat de ressaltar un cop més el doble “greuge” que pateixen tant el Garraf com el Baix Penedès, en haver de pagar “el peatge més car de Catalunya” i en haver estat “les dues comarques amb menys inversió dels últims anys”. Lloveras creu que totes dues comarques “tenim un grandíssim potencial, tenim coneixement amb la universitat, tenim mar, tenim comerç, turisme, però tenim la mala sort d’estar just a mig camí de Barcelona i Tarragona i estem una mica oblidades”.

FER UN COMENTARI