La consellera Serret inaugurarà diumenge el Mercat del Préssec d’Ordal

0
1890
Cistell ple de préssecs d'Ordal.

La consellera d’Agricultura i Alimentació de la Generalitat, Meritxell Serret, inaugurarà diumenge al punt del migdia la dotzena edició del Mercat del Préssec d’Ordal, a la plaça Subirats. Es donarà així el tret de sortida a la dotzena temporada d’un mercat de préssecs ordalencs, que s’anirà repetint durant tots els caps de setmana de juny, juliol i agost, de 9 del matí a 2 del migdia, organitzat per l’Ajuntament de Subirats i l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal.

Maridats amb música
La inauguració coincidirà el 12è Ral·li País del Cava: a partir de la 1 els cotxes d’època estaran exposats a Sant Pau d’Ordal i els vianants podran votar el que més els agradi. Com a complement al Mercat hi haurà el maridatge “Música a les vinyes” que consisteix en una degustació de cava amb préssec a tots els compradors d’una caixa de préssecs d’Ordal. Enguany hi participaran 13 cellers del municipi.

La collita s’ha avançat
El Préssec d’Ordal és un préssec de vinya, de qualitat aromàtica i gustativa, en part pel tipus de sòl calcari de Subirats i en part per ser un cultiu de secà. Aquesta temporada a causa de les altes temperatures s’ha avançat la collita una setmana i es preveu una molt bona temporada quant a sabor i tamany.

Com a novetat, l’Ajuntament editarà material promocional del Mercat, que inclourà les activitats turístiques relacionades amb el préssec, com és la visita a un obrador, la ruta vitivinícola a peu o en bicicleta, les passejades guiades, la ruta de les tapes i el maridatge de cava i préssec.

FER UN COMENTARI