Més de 150 persones van participat aquest dissabte en la primera trobada oberta al voltant del manifest “A Ribes i les Roquetes, construïm la majoria”, impulsat per diverses entitats i organitzacions polítiques municipals (ANC, CDR, MES, Um9-CUP, PdeCat-Via i l’entitat GER) amb l’objectiu de possibilitar un canvi de govern al municipi.

La trobada va tenir caràcter assembleari i va servir per aprovar per unanimitat la constitució d’un nou espai polític que treballi per la construcció d’una candidatura per les eleccions municipals del 2019, amb l’objectiu d’esdevenir una alternativa “a les polítiques clientelars, opaques i d’improvisació de l’actual govern, amb un funcionament radicalment democràtic i participatiu, i amb un compromís clar amb el dret a l’autodeterminació i els valors republicans”.

L’assemblea també va fixar el funcionament d’aquest nou espai. En aquest sentit, la proposta que finalment va ser aprovada recull que 13 membres d’aquest grup impulsor seran designats com a representants de les organitzacions i entitats que recolzen aquest espai i 14 membres seran escollits a proposta de l’assemblea. Així mateix, s’ha especificat que aquesta composició resta oberta a la possibilitat que alguna altra organització, entitat o partit s’incorpori al projecte. Per escollir els 14 membres s’ha obert un procés participatiu. Les persones que vulguin presentar la seva candidatura per a l’elecció han d’enviar un correu a participa@construimlamajoria.cat amb els seus noms i cognoms, una petita biografia i els motius de la seva proposta i una fotografia, abans del diumenge 26 a les 12h de la nit. L’endemà es faran públics els noms dels candidats/es a tots els adherits, i el cap de setmana de l’1 i 2 de desembre s’habilitaran espais de votació presencial per tal d’escollir-los. L’elecció es farà amb format de cremallera per garantir la paritat en aquest nou òrgan.

FER UN COMENTARI