Consulta ciutadana per confeccionar el catàleg de paisatges del Penedès

0
884

L’Observatori del Paisatge de Catalunya està duent a terme una enquesta on-line, que es pot fer a través del web http://paisatgepenedes.cat, per tal d’elaborar amb participació ciutadana el Catàleg de Paisatge del Penedès, per encàrrec de la Secretaria d’Hàbitat Urbà i Territori del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. La finalitat del catàleg, que es fa en paral·lel a la redacció del Pla Territorial del Penedès, és aportar informació d’interès sobre tots els paisatges que hi ha a la vegueria Penedès, generar consciència en matèria de paisatge i ser útil a l’hora de fer planejament territorial urbanístic, així com en les polítiques sectorials. No és, doncs, un instrument de protecció del paisatge, sinó que posarà en valor els elements característics de cada zona i donarà directrius als ajuntaments per tal d’ordenar els creixements que es prevegin.

El catàleg de paisatge del Penedès s’estructura en setze paisatges diferents: Alt Gaià, Conca d’Òdena, Costers de la Segarra, Delta del Llobregat, Garraf, Litoral del Penedès, Massís de Bonastre, Montmell, Montserrat, Muntanyes d’Ordal, Pla de Montserrat, Plana del Garraf, Plana del Penedès, Rubió–Castelltallat–Pinòs, Serres d’Ancosa i Valls de l’Anoia.

A banda de l’enquesta, altres elements de participació per a la confecció del catàleg són un seguit de tallers orientats a experts i ajuntaments, o les propostes que pot formular qualsevol persona a través del correu electrònic penedes@catpaisatge.net.

FER UN COMENTARI