La fira ‘Conte va! Va de Contes’ de Vilanova se celebrarà el 12 de maig

0
2225

La sisena edició de la fira ‘Conte va! Va de contes’, organitzada per l’Associació pel Foment de la Literatura Infantil Judit Sendra García, se celebrarà el pròxim 6 de maig, com és habitual, al voltant de la plaça de les Neus, rambla Principal i carrer de Sant Pere.

L’acte de presentació va tenir lloc  divendres passat a la biblioteca de l’Escola Municipal i Conservatori de Música Mestre Montserrat. I no va ser casual, ja que enguany els contes i la música seran l’eix principal de la fira i es comptarà amb la col·laboració especial de l’escola municipal de música.

Durant tot el dia hi haurà la marató de contes, que inclourà el lliurament de premis del concurs de creació literària que promou la mateixa Associació i que enguany ha comptat amb la participació de més de 500 escolars. A més, hi haurà tallers, activitats d’il·lustració, gimcana, etc. A més, s’organitzaran  diferents espectacles al Círcol Catòlic, al Teatre Principal, a la mateixa plaça de les Neus, a l’atri de l’església de Sant Antoni i al carrer Sant Pere. Enguany, dins la marató de contes s’inclouran dos espectacles de fusió de narració i música amb la col·laboració de l’escola municipal de música.

Com a principal novetat, en aquesta edició els organitzadors han fet un pas endavant per facilitar la participació de persones amb discapacitat. Per això totes les activitats que es facin a l’escenari de la plaça de les Neus comptaran amb una intèrpret en llengua de signes catalana. A més, a la zona de biblioteca hi haurà contes adaptats a diferents necessitats lectores: lectura fàcil, pictogrames, Braille, àudio contes…

Paral·lelament, i fins al 24 de juny, el Centre d’Art Contemporani La Sala acollirà una exposició col·lectiva d’il·lustradors de renom internacional.

FER UN COMENTARI