CONTRASTES
Passeig de Ribes Roges, 9 Vilanova i la Geltrú
Horari: Dimarts, dimecres i diumenge de 12 a 16.30 h i de dijous a dissabte de 12 a 16.30 h i de 20.30 a 23 h
Cuina d’autor i d’avantguarda
646 85 89 67
contrastesbydiego@hotmail.com
@contrastesbydiego

Des d’avui Vilanova i la Geltrú compta amb una nova proposta gastronòmica totalment inèdita a la vila: el restaurant Contrastes, el primer projecte en solitari d’una de les promeses de l’alta cuina del país: Diego Ferreira. El xef, d’origen brasiler i vilanoví d’adopció, inaugura el seu propi restaurant al passeig de Ribes Roges, als baixos de l’hotel Marea Aparthotel, en el local que durant anys va ocupar l’històric Sunsito.

Amb només 32 anys, Ferreira s’ha format a l’escola Hofmann, una de les millors escoles de cuina d’Europa, i ha treballat en restaurants amb estrelles Michelin, com Tickets o Pakta, cuinant al costat d’Albert Adrià, o a l’Àbac, de Jordi Cruz. Aquesta trajectòria fa que Ferreira sigui considerat un dels joves valors a l’alça del panorama culinari actual.

Ferreira fa més de vuit mesos que treballa en el seu propi projecte. Explica que tenia molt clar que volia que fos a Vilanova, la seva ciutat, però li ha costat trobar un local que respongués a les seves expectatives. Finalment, després de mesos treballant en el seu projecte, dissabte obre Contrastes: “afronto aquest repte amb molta il·lusió i amb molta responsabilitat. Estic a punt!”, comenta el xef.

Una cuina sorprenent

El nom del local, Contrastes, és tota una declaració d’intencions. I és que en totes les propostes culinàries que s’oferiran hi haurà l’empremta de Ferreira. “Faig una cuina basada en productes de primera qualitat i de proximitat jugant amb ingredients d’altres cultures per crear uns plats de fusió que aconsegueixin despertar sensacions sorprenents al paladar”.

A Contrastes el client hi trobarà una cuina d’avantguarda, basada en productes d’aquí, amb molt peix i marisc i tots ells amb el toc personal del xef, “amb els meus sifons, les escumes i els aires”, comenta. A la carta, per exemple, hi ha pop amb salsa romesco: “vaig guanyar el Concurs de Xató de Vilanova i vaig pensar que podia crear un plat amb aquesta salsa, però l’incorporo al pop cruixent”, també hi ha merenga de remolatxa farcida de crema de iogurt i raifu, i un llarg etcètera de propostes creatives i sorprenents. Pel que fa a la carta de vins, Ferreira  ha volgut reivindicar la qualitat dels vins del nostre territori: “faig una aposta clara pel producte local, tenim molts bons vins i ens ho hem de creure”, explica.

El Contrastes és un restaurant lluminós, amb terrassa i cuina oberta, a la vista de tots els comensals. A la terrassa també es podrà dinar o sopar, degustar còctels…

Oferir excel·lència

Tot i que el local té capacitat per a 85 comensals, el xef té molt clar que la prioritat és la qualitat: “Prefereixo fer 30 serveis ben fets que 60 de correctes i prou. Tinc molt clar el que vull: l’excel·lència”.

FER UN COMENTARI