Convocada una vaga de recollida de la brossa a l’Alt Penedès i Garraf a partir de dimarts

0
1831

El comitè d’empresa de FCC, concessionària de la recollida de residus urbans per encàrrec de la Mancomunitat Penedès-Garraf, ha anunciat una de convocatòria de vaga indefinida a partir de la setmana vinent. La Mancomunitat informa que a hores d’ara està a l’espera de l’evolució de les negociacions entre el comitè de treballadors i l’empresa concessionària, que continuen obertes, i que la institució ha presentat la petició de serveis mínims al Departament de Treball. Inicialment estava convocada a partir de dilluns, però fruit de l’acte de mediació entre Departament de Treball, comitè de vaga i FCC, data d’inici de l’aturada s’ha endarrerit fins a dimarts.

La vaga afecta 25 dels 33 municipis de l’Alt Penedès i Garraf on FCC dona el servei. En queden excloses, doncs, Vilanova, Sitges, Sant Sadurní, Mediona, Sant Cugat, Gelida, Sant Llorenç i Subirats.

La vaga afectarà directament la recollida de les fraccions de rebuig, la fracció orgànica, la recollida de mobles i el servei de deixalleria, i la resta de fraccions (vidre, envasos i paper/cartró) es podran veure afectades com a resultat de l’acumulació de residus en els punts de recollida.

La Mancomunitat i els ajuntaments afectats demanen la col·laboració de la ciutadania, dels establiments comercials, de bars i restaurants i d’indústries per tal de poder minimitzar els efectes de la vaga. S’espera un decret de serveis mínims que estableixi la recollida de rebuig i de la fracció orgànica cada 48 hores i diària a centres sanitaris i mercats tant ambulants com sedentaris.

Així mateix, l’Ajuntament de Vilafranca habilitarà contenidors metàl·lics d’obra, amb capacitat d’entre 7 i 10 m3, per reforçar diferents punts per tal que la ciutadania pugui utilitzar-los i llençar la brossa, si el contenidor habitual està ple.

FER UN COMENTARI