Coop-era presenta els seus primers vins

0
112
La presentació dels vins de Coop-era.

El Palau Reial del Vinseum ha acollit aquesta setmana la presentació de la nova gamma de productes de Coop-era amb petjada social. Es tracta d’una col·lecció de quatre vins produïts amb les varietats tradicionals penedesenques (xarel·lo, macabeu i parellada) i que ha estat possible gràcies a la col·laboració de quatre petits elaboradors del territori.

Coop-era és un projecte de facilitació del relleu agrari i d’inserció de col·lectius altament vulnerables mitjançant la gestió integral de terres de cultiu i aplicant criteris d’economia social i solidària.

D’unes vinyes velles situades als municipis de Subirats i Vilafranca, conreades per l’equip del projecte i collides manualment, en surt el raïm per a la producció d’aquesta col·lecció limitada, de 3.800 ampolles, de vins de mínima intervenció elaborats pels viticultors locals Ivà Gallego, Joan Rubió i Àngels Margalef, Maria Barrena i Josep Tort, Anna Galofrè i Raimon Badell. La iniciativa sorgeix de la necessitat de revalorar el raïm i la feina feta al camp, amb la complicitat d’alguns petits productors amb els quals Coop-era col·labora realitzant tasques de serveis agraris. 

L’etiqueta de la col·lecció ha estat creada per l’il·lustrador penedesenc Lluís Masachs, en col·laboració amb l’estudi creatiu Ladydissenyadora. Es tracta de quatre etiquetes diferents, però unides i relacionades entre elles, ja que hi apareixen persones que es donen la mà per visibilitzar el concepte de cooperació i ajuda per assolir grans reptes. En l’acte de presentació d’aquests quatre vins han intervingut els coordinadors del projecte Coop-era, Adrià Ramon i Christian Buono, juntament amb tots els professionals involucrats en aquesta iniciativa, que han explicat la seva participació i motivació en l’elaboració de la col·lecció.

El propòsit de la col·lecció és donar un impuls a Coop-era i, alhora, recaptar fons per consolidar i donar continuïtat al projecte. Els vins es comercialitzaran en la modalitat de venda de proximitat directa, en fires del territori o contactant directament amb el projecte; i en la modalitat de venda de proximitat en circuit curt, a través de botigues i restauració de la zona. A partir del 19 d’abril es podran trobar en alguns dels establiments ja confirmats com ara  Vinseum i Bodega Penedès, de Vilafranca, i Celler Nulles, de Barcelona.

FER UN COMENTARI