Coopsetània, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Penedès-Garraf, assegura que “l’economia social i solidària (ESS), en totes les seves formes (cooperatives, associacions, fundacions, grups de consum, confraries…) s’està fent un lloc al nostre territori”. Així ho demostren les dades que va presentar l’Ateneu en el marc de la setena taula territorial de l’ESS que es duia a terme dijous passat a la Biblioteca de Santa Margarida i els Monjos.

La Taula Territorial és un espai de trobada, d’intercanvi i de creació de sinergies de diferents agents implicats en l’ESS al territori. Hi participen regidors i tècnics de l’administració local, representants de cooperatives, associacions, fundacions, etc.

2.300 participants
En els dos anys que fa que treballa al territori, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Penedès-Garraf ha acompanyat un total de 55 projectes, dels quals set s’han acabat constituint en entitats de l’ESS (cinc cooperatives i dues associacions), mentre que amb moltes de les restants continuen encara treballant en la seva constitució.

Entre 2018 i 2019, Coopsetània ha promogut la inserció laboral de 67 persones en l’àmbit de l’economia social i ha impulsat més 130 accions adreçades a fomentar i promoure-la a les dues comarques. D’aquesta manera, ha programat 56 formacions per a emprenedors, administració pública, gestories i assessories, en les quals hi han participat més de 300 persones; i 450 alumnes de secundària del territori han assistit en els 27 tallers sobre cooperativisme que l’Ateneu ha impartit en diferents escoles i instituts.

Entre els tallers, els acompanyaments, les formacions i la participació en fires, Coopsetània ha aconseguit sumar prop de 2.300 participants en el projecte. Des d’un primer moment, una altra de les tasques que ha impulsat l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Penedès-Garraf ha estat fer un mapeig i una diagnosi de l’ESS al territori, que actualment implica 93 entitats.

Els ajuntaments de Santa Margarida i els Monjos i Vilanova i la Geltrú van presentar la Xarxa de Municipis de l’Economia Social, formada per 41 municipis, que tenen com a objectiu fomentar l’economia social i solidària als seus territoris.

FER UN COMENTARI