Divendres es va celebrar la primera Taula Territorial de l’Economia Social a l’Alt Penedès-Garraf organitzada per Coopsetània, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Penedès-Garraf, presentat fa només unes setmanes. L’acte va tenir lloc a la seu d’Actua (una de les entitats promotores de l’Ateneu), a Vilafranca i va comptar amb la participació d’una trentena de persones ((membres de cooperatives, tècnics de l’administració pública, representants sindicals, d’empreses del tercer sector i l’economia social, etc.).

Crear xarxa

L’objectiu d’aquesta primera taula (es preveu celebrar-ne dues més aquest mateix curs) era reunir actors i representants institucionals de l’economia social i solidària del territori per  presentar-los l’Ateneu, copsar les seves expectatives i necessitats respecte la nova entitat i començar a  fer xarxa i teixir sinergies  definint plegats els eixos estratègics bàsics.

Després d’una breu presentació de Coopsetània, els participants varen abordar, per grups, diferents aspectes relacionats amb l’Ateneu i l’economia social. Finalment, van posar totes les seves aportacions en comú, extraient un coneixement compartit de com hauria de ser l’economia social i solidària a les dues comarques.

Els participants van coincidir en la necessitat que  l’Ateneu lideri l’espai cooperatiu del territori i esdevingui un segell de qualitat de tota l’economia social. L’objectiu, van assenyalar, és que esdevingui un recurs per a la consolidació d’iniciatives de l’economia social i solidària, que treballi conjuntament i coordinadament amb les iniciatives ja existents i que es faci molt visible a tota la societat.  Totes les aportacions d seran incorporades al pla de treball de  l’Ateneu.

FER UN COMENTARI