Corba doblegant-se

1
468

El Consorci Sanitari de l’Alt Penedès-Garraf informava dilluns  que a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, de Vilafranca, no hi havia cap pacient ingressat per coronavirus, després de donar l’alta dijous passat als dos únics que hi quedaven. La notícia, que arriba després de catorze mesos de dolor, amb 89 decessos confirmats –als quals caldria sumar una xifra, impossible de precisar, de tots els òbits que hi ha hagut i que no es comptabilitzen als guarismes oficials–, és una molt bona notícia. No vol dir que no n’hi puguin tornar a haver, ni de bon tros. La pandèmia no s’ha acabat. Encara no som al 50% de la població vacunada i la immunitat de grup no arribarà fins que ens apropem molt al 100%. Però aquests zero pacients de covid marca una tendència, que confirma la nova que la incidència acumulada a Catalunya durant la darrera quinzena se situa a hores d’ara a uns nivells molt similars als de l’estiu de l’any passat, quan les restriccions eren menors. Tot això, acompanyat –ara ja sí– del fet que les vacunacions sembla que ja han agafat un cert ritme de creuer, permet relaxar les mesures que s’adopten. És evident que hi haurà negacionistes i persones poc prudents que actuaran amb poca cura, però comença a ser hora de recuperar llibertats.Fa un any llarg que estem sotmesos a tota mena de controls i restriccions a les quals no ens podem acostumar, i que eren, són, únicament motivades per protegir-nos dels contagis. Quan la famosa corba epidemiològica baixa, cal permetre la ciutadania respirar i restablir drets individuals i col·lectius.

En aquest sentit, cal aplaudir que es permeti ampliar l’horari d’obertura de restaurants, amb aforaments ampliats també al comerç, als equipaments culturals, en cerimònies, etc., com també que ja es parli de poder-se treure la mascareta en espais a l’aire lliure (on el risc de contagi és ínfim, si no hi ha aglomeració) a partir de… finals de juny o principis de juliol. Tot això, tenint sempre present que, segons l’Agència de Salut Pública de Catalunya, més de la meitat dels brots que hi ha a hores d’ara es produeixen en reunions socials i familiars, de manera que no val a badar.

En aquest context, i tenint en compte que som entrada la primavera, a La Fura d’aquesta setmana us presentem un suplement d’enoturisme que convida a començar a pensar en les vacances d’estiu i que posa en relleu que no cal travessar mig món per trobar una oferta de primeríssim nivell. Val la pena donar-hi una ullada.

1 COMENTARI

  1. Aquestes presses per obrir portes al turistes i a l’oci nocturn, ens costaran cares, especialment als sanitaris. Em solidaritzo amb ells.

FER UN COMENTARI