Tindrà lloc el 20 d’abril a la Masia la Torreta i durant tot el dia maridarà vins a partir de la cota 500, actuacions musicals i gastronomia

Aquesta setmana s’ha presentat el Cota, el primer festival de vins d’altura de Catalunya que se celebrarà a la masia La Torreta (entre els nuclis de Sant Joan de Mediona i Cases Noves de Can Pardo) el pròxim 20 d’abril. L’alcalde del municipi, Servand Casas, ha explicat que la iniciativa s’emmarca dins el Pla de Barris i que neix a partir de la idea de tres emprenedors  locals relacionats amb el sector del vi: el sommelier Xavi Viles, Lluís Vich, enòleg i propietari del celler Can Vich, i Joan Segura, propietari de caves Joan Segura i de la masia La Torreta. “El Cota és un festival que vol posar en relleu la qualitat: la dels vins d’altura i la del paisatge que tenim en aquesta zona del Penedès”, va manifestar l’alcalde.

Aquesta primera edició compta amb 16 cellers participants. 9 són del Penedès, però també n’hi haurà 5 més d’altres zones de Catalunya, així com dos cellers convidats de l’Aragó. “El nostre objectiu és donar a conèixer els vins d’altura que es fan a Mediona, però també els de la resta del país i més enllà. Tots són vins diferencials, especials”, explicava Xavi Viles, un dels organitzadors, que subratllava també la voluntat que el festival esdevingui de referència al país.

El Cota ha apostat pel format festival, per això durarà tot el dia (de dotze del migdia a onze de la nit) i complementarà l’oferta de vins amb tastos dirigits, productes gastronòmics (de la mà de Xerigots i Cabòries), actuacions musicals i dues propostes per al públic infantil.

Quatre actuacions musicals

El programa musical consistirà en quatre actuacions al llarg del dia. Al matí hi haurà el cantant i compositor Roger Argemí, al migdia el grup de versions Crom Acústic, a la tarda actuarà la cantautora Paula Valls com a cap de cartell i a la nit, per tancar la festa, hi haurà la Dj Missbehaving.

També s’organitzaran tres tastos conduïts pel sommelier Xavi Viles: un tast d’escumosos d’altura, un de vins DO Sierra Salamanca i un d’altura top.

Per accedir al festival caldrà comprar un Bonovi (15 euros) que donarà dret a gaudir de 16 microtastos per tal que tots els assistents puguin descobrir tots els vins participants. A més, hi haurà la possibilitat de demanar copes (per 2 o 4 euros) directament a cada celler o bé comprar una ampolla. Amb el tiquet d’accés també es podrà participar en els tres tastos que s’organitzen, sempre que s’hagi fet la inscripció prèvia. El Bonovi es pot adquirir anticipadament a través del web cotavins.cat.

El Cota se celebrarà coincidint amb Setmana Santa per aprofitar que durant aquests dies festius el municipi duplica la seva població.

FER UN COMENTARI