Covides valora vendre el celler de Sant Cugat

0
1609
Celler de Covides a Sant Cugat Sesgarrigues.

La junta de la cooperativa Covides  iniciarà negociacions per vendre el celler que té a Sant Cugat Sesgarrigues a un comprador rus. Aquesta ha estat la informació que ha transcendit de la darrera assemblea de socis celebrada a principis de juny.

En aquesta assemblea, la junta va exposar als socis que havien rebut una oferta “seriosa” per vendre les instal·lacions que tenen a Sant Cugat i que actualment són les que menys s’utilitzen. “No venem per necessitat, sinó perquè hem rebut una oferta que ens sembla interessant i seriosa, volem escoltar-la i plantejar-nos-ho”, comenta el president de la cooperativa, Fèlix Galimany.

Des de la junta de Covides s’explica que la venta d’aquestes instal·lacions fa anys que estava sobre la taula, ja que amb la compra del Celler Cooperatiu de Vilafranca, l’any 2007, va créixer en instal·lacions però, en canvi, va perdre socis i volum de raïm. “Des de fa deu anys que hi ha una disfunció entre els quilos de raïm que entrem i la capacitat de les instal·lacions”, comenta Galimany. Això, juntament amb l’oferta milionària que els han posat sobre la taula, ha fet que es plantegin la venda d’aquestes instal·lacions històriques, construïdes al 1965.

Pendents de l’assemblea del 27 de juliol

Segons ha transcendit, el possible comprador estaria interessat no només amb les instal·lacions de Covides, sinó també amb d’altres del mateix polígon. Les negociacions estan començant i es preveu que en la pròxima assemblea ordinària, convocada pel 27 de juliol, s’informi del preu acordat i els socis puguin votar sobre si acceptar o no la venda del celler.

Si l’operació tira endavant, Covides hauria de reinvertir els diners que ingressaria en les altres dues instal·lacions que té a Vilafranca i Sant Sadurní. “Hauríem de reinvertir i modernitzar els altres dos cellers per acollir l’activitat que ara s’està duent a terme a Sant Cugat”, segons anuncia Fèlix Galimany.

Actualment en aquest celler s’hi estan elaborant tots els vins negres de la cooperativa, així com altres varietats especials.

Covides és la cooperativa agrària de primer grau més important de Catalunya en termes de volum; compta amb 650 socis i la collita mitjana anual és d’uns  24 milions  de quilos de raïm. Per ara compta amb tres cellers: el de Sant Sadurní, el de Vilafranca i el de Sant Cugat Sesgarrigues.

FER UN COMENTARI