Es crea una Coordinadora d’Associacions de Veïns a Vilafranca

0
2729

Les vuit associacions veïnals de Vilafranca s’han unit en una coordinadora per tal de fer més força davant l’Ajuntament en les seves reivindicacions que són d’interès transversal de tota la ciutat, no només de barri. El que podria ser “l’embrió d’una futura federació d’associacions de veïns”, segons Patro Recober, president de les Clotes, ha agafat com a primers temes a tractar els usos a donar a la cobertura de la via, el transport urbà des de la Girada i el Molí d’en Rovira cap al segon ambulatori, el futur nou tanatori, l’ampliació de la biblioteca o construcció d’una de nova i la futura residència per a gent gran. Un cop les AAVV hagin agafat rodatge en la seva acció conjunta, decidiran si es constitueixen en federació o bé segueixen de manera coordinada.

La Coordinadora tindrà cada mig any una associació de veïns amb tasques de coordinació, i una altra s’encarregarà dels comptes. Les Clotes ha assumit el lideratge d’aquest primer semestre de vida de l’organisme, que ja ha demanat a l’Ajuntament que recuperi l’avantple (serà bimestralment) i també ha demanat una reunió per parlar sobre el segon ambulatori. Per Fires de Maig, la Coordinadora tindrà el seu propi estand.

Les vuit associacions de veïns de Vilafranca són les de la Barceloneta-Sant Magí, el Centre, les Clotes, l’Espirall, la Girada, el Molí d’en Rovira, el Poble Nou i Sant Julià. La seva presentació pública va ser dimarts al vespre, al local de l’AVV de les Clotes.

FER UN COMENTARI