Creix l’activitat comercial al port de Vilanova

0
1066

El port logístic de Vilanova ha incrementat un 43% el volum de mercaderia durant la primera meitat de l’any i ha superat les 100.000 tones. La primera mercaderia del port és la sal per a desgel (62%); la resta de tràfic és productes siderúrgics (14%), silicat de ferro (10,5%), ferralla (6%), ciment (4,5%) i fusta (3%).

El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, afirma que “el port comercial de Vilanova continua el camí de la recuperació” i es manté com el tercer port de Catalunya en l’activitat comercial. El 82% dels productes moguts són per a exportació, procedents del teixit industrial de la Catalunya interior i del corredor de l’Ebre. El destí principal són països europeus i del nord d’Àfrica. Pel que fa a la importació, destaquen el silicat de ferro, la fusta i productes siderúrgics procedents de països de l’est i nòrdics.

D’altra banda, Ports ha realitzat al llarg de quinze dies el dragatge de la bocana i el canal d’accés del port per recuperar el calat de set metres de profunditat, necessaris per a la maniobrabilitat dels grans vaixells, i que s’havia anat perdent per l’avinguda de sorra del litoral. Les obres han costat 168.000 euros.

FER UN COMENTARI