Creix l’ocupació en el sector serveis, però es contrau a la indústria

0
102
// LA FURA.

La reobertura de l’economia i la desaparició de les restriccions sanitàries ha impulsat la creació d’ocupació al Penedès. Aquesta és una de les principals conclusions de l’Informe de Conjuntura Econòmica que la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) ha fet públic aquesta setmana.

En aquest sentit, el Garraf, que s’ha mostrat molt sensible a les mesures per contenir l’expansió de la covid-19, atès el pes que tenen el turisme, l’oci i l’entreteniment, ha viscut una recuperació important de la seva economia. Tant que actualment és la cinquena comarca que presenta un millor comportament, amb un increment del 5,6% de llocs de treball durant el segon trimestre de 2022. L’aportació més important és del sector serveis, que registra un creixement de gairebé el 6%. La indústria, en canvi, es contrau un 0,5%.

Segons aquest informe, el Baix Penedès també se situa entre les comarques amb majors increments de l’ocupació (la 13a). En aquest cas, el sector serveis és el que més ha crescut, un 4%, mentre que la indústria de l’automòbil i la construcció tornen a registrar aportacions poc significatives (0,3%).

Malgrat el context desfavorable per a la indústria, l’Alt Penedès també manté els ritmes moderats de creació d’ocupació. Segons l’informe de la FEGP, l’Alt Penedès ha registrat una evolució positiva en els llocs de treball, que s’incrementen en el 2,3%. Comparativament, és un comportament modest que situa la comarca en la posició 33a en termes de creixement.

FER UN COMENTARI