Creix l’oferta formativa postobligatòria en turisme, sanitat, ciberseguretat i esports a Vilafranca

0
379
Institut Milà i Fontanals.

L’oferta educativa de cicles formatius creixerà en quatre de nous el curs que ve a Vilafranca. La primera novetat serà la nova titulació de formació professional de Guia, informació i assistències turístiques, perfil professional d’Enoturisme. Amb aquest cicle de grau superior l’alumnat és podrà inserir professionalment tant en enoturisme com en turisme en general. El cicle s’impartirà a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya.

La segona novetat pel que fa a la formació professional de grau superior és la del cicle de Documentació i administració sanitària, que s’impartirà a l’institut Milà i Fontanals. Amb aquest cicle es pretén garantir la continuïtat de l’itinerari formatiu a l’alumnat que ha cursat un cicle de grau mitjà de la família professional de la Sanitat.

Una tercera novetat serà la incorporació en l’oferta formativa postobligatòria de la doble titulació de batxillerat i ensenyaments esportius, que també oferirà l’institut Milà i Fontanals. Amb aquests estudis l’alumnat podrà obtenir dues titulacions en tres cursos: la del cicle d’ensenyaments esportius en l’especialitat de futbol i la de batxillerat.

La darrera novetat serà el curs de Ciberseguretat en entorns de tecnologies de la informació, d’una durada de 720 hores, que s’impartirà a l’institut Eugeni d’Ors. Un curs d’especialització per aprofundir en els coneixements que s’han adquirit després d’acabar un cicle formatiu, i que inclou part de la formació en centres de treball.

Actualment, a l’Alt Penedès hi ha oferta de cicles formatius de 28 cicles formatius (15 de grau superior i 13 de grau mitjà), repartits entre els instituts de Vilafranca i de Sant Sadurní. Tota aquesta oferta continuarà vigent de cara al curs 2021/22. La preinscripció per al batxillerat i per als cicles formatius de grau mitjà i arts plàstiques i disseny serà de l’11 al 17 de maig, i per als de grau superior serà del 25 al 31 de maig, en tots dos casos al web https://preinscripcio.gencat.cat.

FER UN COMENTARI