Creu Roja Alt Penedès presenta una memòria d’activitats 2020 marcada per la covid

0
530

“Ha estat un any complicat, en què hem realitzat la mobilització més gran de recursos i capacitats de la nostra història”. Així s’expressa la presidenta de Creu Roja Alt Penedès, Àngels Mata, en la presentació de la memòria d’activitats 2020, que recull de manera resumida la tasca ingent duta a terme per l’entitat a la comarca a partir del confinament, i que encara dura. En resum, Creu Roja va fer l’any passat 12.591 intervencions a la comarca, que van afectar 6.219 persones.

Des que el 13 de març va començar el confinament, l’entitat va activar el pla Creu Roja Respon, que va capitalitzar bona part de les seves actuacions fins a finals d’any. Les més importants van ser el lliurament de mascaretes (29.000, en total), les trucades de seguiment –sobretot a gent gran– a persones que estaven soles a casa durant el confinament (2.602), el lliurament domiciliari d’aliments (9.495 quilos), de medicines i d’articles de neteja i higiene, entre altres objectes de primera necessitat.

Bona part d’aquesta tasca l’ha fet voluntariat, que durant el confinament tenia permís especial per sortir de casa. Ara bé, com que bona part del voluntariat de Creu Roja (247 dones i 107 homes) és d’edat avançada i, per tant, de perfil vulnerable, l’ONG va haver de fer una crida a ingressar voluntariat jove per a la seva acció d’emergència social, i la resposta va ser molt alta.

Més enllà del pla per fer front a les conseqüències de la covid-19, l’entitat solidària va fer l’any passat 4.618 intervencions a benefici de gent gran i d’atenció a la dependència, 2.240 accions de suport a 233 immigrants i refugiats, i 2.323 de lluita contra la pobresa.

FER UN COMENTARI