Des del 13 de març i fins a dia d’avui, la Creu Roja de l’Alt Penedès ha atès 1.642 persones en 220 actuacions per donar resposta a l’emergència social de la covid-19. Al llarg d’aquests 110 dies i en el marc de la campanya #CreuRojaRespon, l’entitat ha dut a terme accions en diferents àmbits: assistència social d’emergència, donar cobertura a persones sense sostre, repartiment de lots d’aliments o kits infantils, captació de recursos, etc.

Només durant els primers dies de l’emergència sanitària, Creu Roja de l’Alt Penedès va realitzar fins a 2.000  trucades telefòniques a persones grans o dependents per tal de conèixer el seu estat de salut i de detectar les necessitats que tenien i poder-los donar resposta.

En les diferents iniciatives solidàries que s’han dut a terme arreu de la comarca per recaptar fons, l’entitat ha aconseguit 4.045 euros que han servit, i serviran, per continuar donant cobertura a les conseqüències socials i laborals que ha desencadenat la pandèmia.

I enmig de “la crisi més gran que hem hagut d’afrontar des de l’entitat”, la Creu Roja de l’Alt Penedès destaca l’aportació del voluntariat més jove de l’entitat, un aspecte important, ja que, bona part dels voluntaris que tenien fins al moment eren persones grans o amb algun risc per a la salut. Arran de la covid-19, han incorporat 54 nous voluntaris, que sumats als 78 que tenien, han fet 701 hores d’acció voluntària de resposta.

FER UN COMENTARI