La Creu Roja de Vilanova està d’enhorabona. I és que acaben d’inaugurar les seves noves instal·lacions, després de les obres de rehabilitació que han canviat de dalt a baix la fesonomia i utilitat de l’edifici del carrer de l’Havana. “Els edificis s’han d’adaptar a les noves realitats, per això, després d’un període dur tan en termes econòmics com socials, hem optat per renovar les nostres instal·lacions i convertir-les en un espai obert, digne acollidor i còmode des d’on poder contribuir de forma significativa a Vilanova i també a Canyelles i Cubelles, dos municipis que també són del nostre àmbit”, va explicar Natàlia Mragas, presidenta de Creu Roja Vilanova.

Creu Roja 2Les obres han consistit en una rehabilitació integral de l’edifici existent. Per una banda s’hi ha instal·lat ascensor per fer-lo accessible a tots els usuaris, i per l’altra s’ha reorganitzat l’espai per poder acollir i desenvolupar més projectes. A la planta baixa hi ha situat l’espai de despatxos i una sala de reunions, mentre que la primera i segona planta s’han destinat a espais d’activitat. D’aquesta manera, s’han guanyat creat dues aules, una equipada amb una vintena d’ordinadors, que permetrà fer in situ els cursos d’ocupació i ampliar l’horari d’atenció del punt de recerca de feina, i una segona amb capacitat per a vint persones on es faran tallers diversos. A la tercera planta, s’hi troba la sala polivalent, un espai gran i diàfan que acull des del taller de gimnàstica per a la gent gran fins al programa d’infants que setmanalment acull 24 menors en risc d’exclusió.

Gairebé 2.000 persones ateses
Les noves instal·lacions s’han fet amb l’objectiu d’augmentar el nombre de projectes i poder augmentar la xifra d’usuaris. Justament, durant l’acte d’inauguració es va presentar la memòria d’activitat del 2016. Així, amb 1848 socis i 340 voluntaris, l’any passat Creu Roja Vilanova va fer 13.897 intervencions i va atendre prop de 2.000 persones. Entre els programes impulsats, destaquen, per exemple, els 16 cursos de formació per a 112 persones, la campanya Cap Nen Sense Joguina, de la qual se’n van beneficiar 624 infants o el programa d’atenció a la infància va al llarg de l’any repartir 1.599 berenars saludables. L’atenció a la gent gran i amb discapacitat va continuar sent prioritaria, de cada 100 euros del pressupost de l’entitats, 48,28 es van destinar a aquest col·lectiu, seguit pels 13,77 a la infància en dificultat social i els 11,30 destinats a la lluita contra la pobresa i inclusió social.

L’encarregada de cloure l’acte d’inauguració de les noves instal·lacions va ser l’alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, que va agrair la tasca que Creu Roja fa pel país i per la ciutat, va destacar el seu esperit de servei i els va felicitar per apostar tan clarament per créixer i augmentar projectes.

FER UN COMENTARI