Cribratges intensius de covid-19 a Vilanova, Vilafranca, Sant Sadurní i els Monjos

0
2372

Entre avui dilluns i demà dimarts el Departament de Salut de la Generalitat inicia una campanya cribratges intensius per detectar casos de covid-19 a alguns dels principals municipis de la vegueria Penedès. Avui dilluns començaran a Vilanova, Vilafranca i els Monjos, i demà dimarts ho faran a Sant Sadurní. Els horaris: de 3 a 8 de la tarda dels dies feiners. A la capital del Garraf es faran al centre cívic Sant Joan, a Vilafranca al local dels Falcons; als Monjos es faran al Molí del Foix, i a Sant Sadurní, a partir de dimarts, a l’Índex.

La mesura està dirigida a la població assimptomàtica a partir de 16 anys, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. La tècnica a utilitzar serà el test d’antígens ràpid. Cal remarcar que les persones que presenten símptomes compatibles amb la covid-19, les persones identificades com a contactes estrets d’un cas positiu per coronavirus i aquelles persones que se’ls hi ha realitzat qualsevol prova amb diagnòstic de covid-19 positiu en els darrers tres mesos hauran de seguir els circuits habituals, fer-se la presa de mostres en el CAP o en el punt extern al CAP que li sigui informat.

El resultat de la prova es donarà al mateix moment (s’obté en 15 minuts) i també es podrà consultar a la plataforma La Meva Salut. Per evitar aglomeracions els dispositius de cribratge massiu estaran en funcionament diverses setmanes, fins al 22 de desembre.

FER UN COMENTARI