Crida a fer-se voluntari per salvar les cries de corriol camanegre a la platja de Vilanova

0
1031
Mare de corriol camanegre amb el seu poll a la platja de Ribes Roges (foto: APMA).

L’associació ecologista APMA fa una crida als socis i sòcies de l’entitat que vulguin participar en una tasca de voluntariat per donar suport logístic a la campanya per ajudar preservar el corriol camanegre, que ha fet diverses postes amb èxit a la platja de Ribes Roges. El temor d’APMA és que els pollets que han nascut a la sorra puguin acabar devorats pels gossos ja que són moltes les persones que els passegen per la platja deslligats, malgrat a la prohibició expressa de l’Ajuntament de Vilanova (amb cartells indicadors).

A principis de mes es va constatar la presència amb nidificacions exitoses d’aquesta espècie protegida i molt sensible a les incursions que hi puguin fer tant persones com, sobretot, gossos, malgrat que la zona està acordonada i s’hi han instal·lat estaques.

En aquesta situació, l’Ajuntament ha previst un seguit de mesures, comptant amb la xarxa de col·laboradors-observadors locals i amb especialistes del servei de Medi Ambient. Els agents cívics que hi ha a les platges de Vilanova per evitar aglomeracions com les de fa una setmana pel tema de la covid-19, també informaran sobre la fauna protegida, i s’han instal·lat cartells informatius als tancats provisionals i espais del torrent.

Qui vulgui col·laborar-hi com a voluntariat, ho pot comunicar al correu electrònic de l’AVV del Barri de Mar (avbarridemar@gmail.com) indicant la franja horària que li pot anar bé i amb les dades personals per tal que l’Ajuntament li faci les acreditacions.

FER UN COMENTARI