Crida a participar a la Marxa de Torxes de Vilafranca en un moment crucial pel país

0
1718
Jaume Claramunt i Carles Mercader, membres de la Comissió Onze de Setembre del Penedès, van presentar dilluns els detalls de la Marxa de Torxes de Vilafranca.

Diumenge se celebrarà a Vilafranca la Marxa de Torxes per la Independència, que enguany arriba a la quinzena edició amb l’accent posat en la situació d’excepcionalitat que viu el país i en la culminació a tants anys de treball que ha de representar el referèndum de l’1 d’octubre.

Des de la Comissió Onze de Setembre, organitzadora de la marxa, es recorda que “encara no hem guanyat res, que encara ens cal fer aquest darrer pas: votar lliurement, sense por, i guanyar clarament el referèndum”. És per això que fan una crida a la societat civil a participar tant diumenge a la Marxa de Torxes com l’endemà dilluns a Barcelona, en els actes de la Diada Nacional, per visualitzar el clam unitari a favor d’un país lliure i per encarar amb força la cita de l’1-O. “Hem de fer com els partits de futbol. Fins l’últim minut del temps afegit encara hi ha partit i, per tant, hem de jugar fins al final”, destaca Jaume Claramunt.

Ramon Piqué i Ferran Civit
El funcionament de la Marxa serà similar als darrers anys. A partir de les 10 de la nit s’iniciarà la venda de torxes i estelades a la plaça de la Vila. Cap a 2/4 d’11 es preveu que arribin les deu columnes procedents de diverses poblacions de la comarca (les Cabanyes, Mediona, Olesa, Puigdàlber, La Granada, Santa Fe, Vilobí, el Pla, Font-rubí i Avinyonet).

A les 11, l’aixecament de quatre pilars, a càrrec de les colles castelleres de la vila i dels Falcons, donarà el tret de sortida a la marxa, que estarà encapçalada pel grup de grallers els Vinardells i els diables Nefastus d’Avinyó Nou i comptarà amb l’acompanyament musical de la batucada Bantukats. L’itinerari recorrerà la plaça Sant Joan, els carrers de Sant Joan, Palma i Parellada i seguirà per les places de la Constitució, Vall del Castell i de l’Oli fins a arribar a la Plaça Jaume I, on tindrà lloc la part central de l’acte.

Els dos convidats d’enguany que hi intervindran són Ramon Piqué, un dels detinguts i torturats a l’operació Garzón que es va dur a terme poques setmanes abans de la inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992, i Ferran Civit, un dels fundadors de l’ANC i considerat el cervell de les grans mobilitzacions que han tingut lloc els darrers anys a Barcelona. L’acte finalitzarà, com és habitual, amb la interpretació de l’himne nacional Els Segadors.

FER UN COMENTARI