C’s es queda sense representació al ple de Vilanova

0
744
Francis Álvarez, a l'esquerra de la imatge, en el ple municipal de dilluns.

El ple de l’Ajuntament, celebrat dilluns, va oficialitzar la dissolució del grup municipal de C’s, després que el partit taronja hagi expulsat el seu únic regidor de la formació, Francis Álvarez. La dissolució es va efectuar a petició de la direcció de C’s, que va fer arribar al consistori una carta en què s’informava que Álvarez ja no era afiliat del partit i que, com que no volia renunciar a la seva acta de regidor per donar pas a la següent persona de la llista, sol·licitava que extingís el grup municipal.

Una demanda que es va fer efectiva de forma automàtica i que suposa el pas de Francis Álvarez a regidor no adscrit altra vegada. I és que, ja ho va ser en l’anterior legislatura quan es va donar de baixa del PP, partit amb el qual aleshores militava, per preparar la candidatura de C’s.

Recordem que C’s ha suspès de militància a Álvarez després que aquest prescindís de forma unilateral de l’assessor del grup municipal que havia nomenat el partit. Una decisió que, segons va argumentar en el seu dia, era una imposició amb la qual no combregava perquè l’esmentat assessor acumulava més d’un càrrec públic i això xocava amb els principis que creia que defensa C’s.

Amonestació per injúries

En el mateix ple de dilluns, l’Ajuntament també va comunicar a Álvarez una amonestació per haver ofès altres representats polítics amb “expressions que podrien ser considerades injurioses o calumnioses”. L’amonestació és el resultat d’un expedient que l’alcaldessa Neus Lloveras va obrir a Álvarez després que aquest acusés el govern d’haver permès l’accés al despatx de C’s persones alienes al grup per obtenir informació confidencial i d’haver falsificat tant l’acta d’una comissió informativa com la normativa de la Junta Electoral. 

En aquest punt el ple va pujar de to, amb durs intercanvis de paraules. Álvarez va afirmar que “Vilanova quan millor va funcionar va ser amb Esteve Orriols al capdavant” i, dirigint-se a l’alcaldessa, va afegir “vostè no li arriba ni a la sola de sabata”. Lloveras li va respondre que “els seus atacs personals no em fan enfadar perquè l’únic que sento cap a la seva persona és pena”.

De dos a cap regidor

Amb la dissolució del partit, C’s s’ha quedat sense representació a l’Ajuntament de Vilanova després que la formació aconseguís entrar per primer cop al consistori amb dos regidors en els comicis de 2015. Poc després d’iniciar-se la legislatura, Carmen Reina va abandonar el partit per desavinences amb Álvarez i, de la mateixa manera que ha fet ara ell, no va renunciar a la seva acta de regidora i es va quedar al consistori com a no adscrita.

FER UN COMENTARI