Cubelles rememorarà aquest cap de setmana el seu passat medieval. Serà amb motiu de la Fira Medieval, que enguany arriba a la vuitena edició amb la participació de 120 parades d’artesania al voltant del nucli antic i tot tipus d’espectacles que recrearan la vida de l’època. La Fira, que arrencarà demà divendres i s’allargarà fins diumenge, permetrà descobrir els orígens de la vila, especialment el seu passat jueu. I és que Cubelles té el privilegi de ser el municipi de Catalunya amb la constatació documental més antiga de l’existència d’una comunitat jueva.

A part d’una àmplia varietat de parades d’artesania, els visitants podran gaudir també d’activitats típiques de l’època, com demostracions d’oficis medievals, campaments de cavallers i vassalls, desfilades de soldats, lluites i combats, espectacles d’acrobàcies i foc, cercaviles amb música medieval, exposicions d’armes, tir amb arc, animacions itinerants, jocs gegants, atraccions per a la canalla i una zona gastronòmica, situada a la plaça del Centre Social Joan Roig i Piera.

Sopars medievals al Castell

Enguany, fruit de la col·laboració del sector de la restauració, s’organitzaran per primera vegada sopars medievals al castell de Cubelles. Un màxim de 20 persones podran gaudir cada dia, en dos torns, d’uns visita guiada al castell, que finalitzarà amb un sopar medieval i un espectacle nocturn de llum i foc. Una ocasió única i singular de reviure el passat de la vila.

Altres novetats d’aquesta vuitena edició són un nou campament medieval d’arquers i templers a la Plaça del Castell, on s’encunyarà l’autèntica moneda de Cubelles (rèpliques de diners del segle XIII), i la presència del Grup d’Abanderats Sbandieratori, un espectacle únic d’abanderats itinerants amb músics de la ciutat italiana d’Asti al Piamont, que amenitzaran la fira al llarg dels tres dies. Enguany també s’ha ampliat i millorat la decoració de la fira, amb la instal·lació de dos nous panells explicatius de la Història de Cubelles, realitzats amb la col·laboració del Grup d’Estudis Cubellencs, Amics del Castell.

Per quart any consecutiu, amb motiu de la fira, es reediten les jornades gastronòmiques, en el marc de les quals sis restaurants del municipi oferiran menús i tapes d’inspiració medieval.

FER UN COMENTARI