A Vilanova s’impulsen tres programes pedagògics per apropar la cultura als joves dels instituts de la ciutat. Es tracta de Cantem, Tots dansen i el premi Menjallibres, els quals promouen la música, la dansa i la lectura respectivament. Es tracta de tres propostes destinades a la sensibilització envers aquests tres àmbits i a les quals hi han participat centenars d’alumnes de secundària de la vila. Aquest mes de maig es podrà veure el resultat final d’aquestes tres iniciatives.

200 ballarins

Tots Dansen té per objectiu apropar la dansa i el llenguatge corporal als més joves. Enguany  és el sisè any que es du a terme hi han participat 200 alumnes de primer de batxillerat dels instituts Dolors Mallafré, Manuel de Cabanyes i Baix a Mar. La coreògrafa d’aquesta edició és Constanza Brnic i la ballarina local Angie Mas s’ha encarregat de formar els alumnes de tots tres instituts que durant un trimestre han treballat preparant un espectacle de dansa contemporània. El Teatre Principal acollirà totes les funcions (22, 23 i 24 de maig a les vuit del vespre).

Tot Dansa forma part d’un dels eixos principals del Pla d’Impuls de la Dansa que promou la Generalitat i del qual el Teatre Principal en forma part, amb l’objectiu de reforçar i incrementar el compromís de la dansa amb l’educació, les escoles i la comunitat.

Cantem!, a l’Auditori Eduard Toldrà

El projecte Cantem! arriba enguany a la segona edició. Es treballa conjuntament amb l’Escola Conservatori de Música Mestre Montserrat i la finalitat és apropar la música i el cant coral als alumnes de secundària. En total hi participen 200 joves i aquest any han preparat la cantata “Roda el món i torna el món”, en la qual interpreten 9 cançons de diferents països (Catalunya, Finlàndia, Estats Units, Sudàfrica, Turquia, Nova Zelanda, Japó…). Els cantaires són alumnes de 1r d’ESO dels instituts Baix a Mar, Manuel de Catanyes, del col·legi de la Divina Providència i de l’escola El Cim, sota la direcció d’Isabel Pla i amb música en directe. En total es fan tres concerts, tots a l’Auditori Eduard Toldrà (24 d’abril, 3 de maig i 10 de maig).

Per fomentar la lectura

Pel que fa al Premi Menjallibres és una acció de dinamització lectora adreçada als estudiants de 1r i 2n d’ESO de tots els centres de secundària de la ciutat. L’alumnat hi participa voluntàriament, comprometent-se a llegir tres llibres seleccionats. Al llarg del curs llegeixen els llibres, assisteixen a les trobades amb els escriptors, valoren individualment les lectures i, finalment, voten el llibre que més els hi ha agradat.

Les obres finalistes d’aquesta edició són: 50 coses sobre mi, de Care Santos; Desconocidos, de David Lozano; i Invisible, d’Eloy Moreno.  El pròxim 15 de maig, en un acte a l’Auditori Eduard Toldrà, es farà públic el títol i l’autor guanyador del premi. En aquest acte hi assistiran també els 375 alumnes que han participat en aquesta edició. Són alumnes de tots els centres de secundària de la vila (6 públics i 4 concertats), els quals han valorat molt positivament l’experiència.

El Premi Menjallibres és una iniciativa de promoció lectura impulsada per la regidoria de Cultura, mitjançant la Xarxa de Biblioteques Municipals i el servei d’Educació de l’IMET.

FER UN COMENTARI