La Societat Cultural i Recreativa La Cumprativa compleix el 2018 100 anys d’existència i per commemorar aquesta efemèride tan especial s’han programat un seguit d’activitats, que s’iniciaran aquest mes de maig i culminaran l’agost de l’any vinent.

La Cumprativa va ser una societat d’inici agrícola que es va convertir en seu d’ideals llibertaris i progressistes. Amb el temps, va esdevenir un espai lúdic, cultural i recreatiu. Després de la Guerra Civil i en plena dictadura franquista va ser tancada durant més de dues dècades, fet que empobrí social i culturalment Llorenç. Gràcies a amics de la casa,  fent l’impossible, al maig de 1964 es va autoritzar la reobertura de la societat, deixant de banda la seva vessant política.

Actualment, La Cumprativa és seu de diferents grups folklòrics com són el ball de Diables, els dracs Banyetes, els gegants, els capgrossos i grallers. També s’hi realitzen activitats com ara els balls de saló, teatre, i actes esportius. Aquest dissabte, a 2/4 de 8 del vespre, es farà la presentació de totes les activitats programades per celebrar el centenari. Serà a la mateixa La Cumprativa, en un acte obert a tothom que comptarà també amb un concert de música clàssica.

FER UN COMENTARI