Cumprativa centenària a Llorenç

0
2091

Dissabte es va donar el tret de sortida al centenari de la Societat Cultural i Recreativa La Cumprativa, de Llorenç, amb la presentació dels actes previstos al llarg del proper any i mig. Van presidir-la el president de la Federació d’Ateneus de Catalunya, el penedesenc Salvador Casals; l’alcalde Jordi Marlès; el director General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural de la Generalitat, Lluís Puig; el president de La Cumprativa, Joan Casals; i el conseller d’Interior de la Generalitat i arbocenc Jordi Jané, que va explicar la seva relació amb Llorenç a partir de quan de jove hi va tenir relació familiar.

Per a aquesta ocasió tan especial, l’artista llorencenca M. Teresa Baltasar va pintar un quadre que va estar exposat durant tot l’acte i que servirà per les litografies del centenari. Per explicar la història de La Cumprativa, tres llorencencs van pujar a l’escenari i van representar un esquetx teatral en què una àvia explicava als seus néts els inicis de l’entitat, les dificultats per mantenir oberta la Societat en temps de guerra, els motius pels quals va estar tancada durant dues dècades i com ha arribat a l’actualitat.

100_Cumprativa

També hi va haver un concert de música clàssica a càrrec del quartet amb presència local, format per Helena Cullaré (flauta), Francesc Minguella (violoncel), Gerard Romero (clarinet) i Daniel Vidal (piano). A la mitja part es van presentar els actes que es faran durant un any i mig; entre ells, es vol recuperar la festa del pa beneït, es farà campionat de dòmino, un de botifarra, el campionat de Catalunya de futbolí, la celebració dels 25 anys del ball de saló, els 30 anys dels gegants i el drac, els 35 anys del ball de diables i del patinatge. També es realitzaran titelles i conta-contes infantils, sessions de cinema, conferències, la mostra de vins i caves del Baix Penedès, una trobada cultural amb l’Aragó (d’on són originaris molts socis de l’entitat) i la presentació del llibre del centenari pels volts de sant Jordi de l’any vinent.

El primer acte va ser l’endemà diumenge, la setena Cursa de Maig, en la qual hi van participar més de 200 atletes. Posteriorment es van realitzar curses infantils, un esmorzar popular i un sorteig entre corredors i voluntaris, amb premis cedits els comerciants del poble i rodalies.

FER UN COMENTARI