Cunit incorpora cadires i baranes a la platja per banyistes amb mobilitat reduïda

0
539
L'àrea adaptada per a banyistes s'inaugura oficialment demà. // GEMMA SÁNCHEZ - ACN

Aquest estiu la platja de Cunit ha creat una zona en remull amb 24 seients i baranes per tal que sigui accessible a persones amb mobilitat reduïda, segons informa l’ACN. Aquesta àrea adaptada s’inspira en un model que ja s’aplica a les costes valencianes i andalusa i que busquen facilitar el gaudi de la platja a la gent més gran o amb dificultats de mobilitat.

El regidor responsable de Platges, Jose Manuel Cabada, explicava a l’ACN que l’objectiu d’aquestes construccions és “aconseguir unes platges el màxim d’inclusives possible” i que així es podran cobrir les necessitats “de la gent a qui li cal un sistema de bany adaptat”, com persones d’edat avançada que tenen por de caure, embarassades o persones amb problemes per moure’s. Aquesta nova àrea consta d’un tendal amb tres rengleres de seients en remull i dues baranes metàl·liques, delimitat amb boies.

L’empresa responsable de la infraestructura, Acuárea, detalla que aquestes àrees de bany només es poden ubicar a platges on no hi hagi canvis considerables de marea ni de corrents marines. Fuengirola, Marbella i la costa valenciana són indrets on aquest espai accessible està estès des de fa anys, i en breu n’instal·laran també a Màlaga. En el cas de Cunit, l’àrea adaptada entrarà oficialment en servei el 15 de juny i funcionarà fins el 15 de setembre, els tres mesos de temporada de platges de Cunit. Així i tot, aquests dies alguns banyistes ja n’han fet ús.

Veient la bona acceptació que ja ha tingut la nova zona de bany, l’Ajuntament ja estudia la possibilitat d’estendre aquest model a altres racons dels 2,5 quilòmetres de platja que té el poble. La intenció és crear-ne dos més, coincidint amb els llocs on hi ha un mòdul del servei de socorrisme. De moment, aquest estiu el consistori hi ha invertit 15.000 euros, però l’any vinent confien aprofitar la nova concessió del servei d’abalisament de les platges per incloure-hi la instal·lació d’aquests espais.

FER UN COMENTARI